Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Tom Coronel

"De Formule 1 heeft nu eenmaal pay drivers nodig"

De Formule 1 is het neusje van de zalm voor wat betreft de mondiale autosport. Daarin behoren de beste coureurs acte de présence te geven, zo luidt de moraal. De vraag of er dan helemaal geen plek moet zijn voor zogeheten pay drivers, wordt door Tom Coronel beantwoord.

Stroll Spanje
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Racing Point

Als er tegenwoordig wordt gesproken over een typische pay driver, dan valt al gauw de naam van Lance Stroll. Tom Coronel spreekt niet direct tegen dat hij een coureur is die zijn plekje in de F1 aan een volle portemonnee dankt, maar wel dat hij daardoor niet in de sport thuis zou horen.

"Lance Stroll viel mij niet tegen. Nee, je hebt dat soort jongens nodig in de autosport. Hij is niet slecht, maar ook niet bijzonder goed. Het is geen pannenkoek en hij kan echt wel een potje sturen", zo begint de WTCR- en Dakar-coureur in gesprek met RacingNews365.

"Natuurlijk gaat hij de top nooit halen", vervolgt hij. "Maar ik vind het echt onzin om te zeggen dat hij niet in de Formule 1 thuishoort. De autosport heeft grote sponsoren nodig om de sport overeind te houden. De teams en sport kunnen echt niet teren op alleen de fabrikanten, die leveren bij lange aan niet genoeg geld op om de F1 draaiende te houden en hebben bovendien andere belangen."

Coronel meent dat Stroll niets kwalijk genomen kan worden, zowel Lance als vader Lawrence niet: "In iedere vorm van autosport zie je dat er coureurs sponsorgeld nodig hebben. Of dat nu van papa afkomstig is of van een externe sponsor maakt daarbij niet uit. De jongens die in de Formule 1 rijden hebben allemaal een bepaald niveau en het is simpel: zonder geld kom je er niet in de autosport."

Toms zoon Rocco Coronel zet zijn eerste stappen in de autosport inmiddels ook en weet zich gesteund door zijn vader en indien nodig, zijn geld. "Ik zou precies hetzelfde doen voor mijn zoon als de vaders van Lance Stroll en Nicholas Latifi. Sterker nog, dat zou iedere vader toch doen voor zijn zoon?"

Interview door Ruud Dimmers

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

Interviews RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Wie o wie? Marko wijst Verstappens grootste concurrent aan voor GP Australië