Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'De Formule 1 is geen echte sport'

De Formule 1 geldt als de koningsklasse van de autosport en wordt door de meeste coureurs gezien als het hoogst haalbare in de autosport. Toch geldt dat niet voor iedereen.

Max Chilton kwam in 2014 en 2015 uit voor het team van Marussia en draaide zijn races voornamelijk af in de achterhoede. Tegenwoordig is de Brit actief in de IndyCar en sluit hij naar eigen zeggen een terugkeer in de Formule 1 uit. In gesprek met Sportsmail legt hij uit waarom de Formule 1 voor hem geen droom meer is. "De snelste auto's zijn zo'n vier seconden per ronde sneller dan de langzaamste auto's. Dan kun je niet meer spreken van een eerlijk speelveld. Dat is ook het probleem van de Formule 1. Het veld moet een stuk dichter bij elkaar zitten dan nu het geval is." Chilton reed in 2017 in de IndyCar en deed dit niet onverdienstelijk. De 26-jarige coureur eindigde zeven keer in de top 10 en vindt vooral het feit dat de onderlinge verschillen zo klein zijn een groot voordeel van het racen in de IndyCar.

"Het komende seizoen is de IndyCar meer dan ooit een kampioenschap waarbij iedereen nagenoeg met hetzelfde materiaal rijdt. Iedereen beschikt over ongeveer dezelfde aero kits en motor. Het wordt dan ook erg spannend in 2018!" Chilton ziet daarnaast nog een groot verschil tussen de Formule 1 en de IndyCar. "In de IndyCar is meer kameraadschap tussen de rijders, we kunnen het allemaal prima met elkaar vinden en hebben ook veel meer tijd voor sociale contacten en vriendschappen. De Formule 1 is zo intens waarbij je continu de hele wereld over vliegt waardoor je amper tijd hebt om te genieten."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi