© Twitter Max Chilton

Nieuwsoverzicht

'De Formule 1 is geen echte sport'

21 dec. 2017 10:55 Wanda Bisschop 0 reacties
De Formule 1 geldt als de koningsklasse van de autosport en wordt door de meeste coureurs gezien als het hoogst haalbare in de autosport. Toch geldt dat niet voor iedereen.

De verschillen in de Formule 1 zijn te groot

Max Chilton kwam in 2014 en 2015 uit voor het team van Marussia en draaide zijn races voornamelijk af in de achterhoede. Tegenwoordig is de Brit actief in de IndyCar en sluit hij naar eigen zeggen een terugkeer in de Formule 1 uit.

In gesprek met Sportsmail legt hij uit waarom de Formule 1 voor hem geen droom meer is.

"De snelste auto's zijn zo'n vier seconden per ronde sneller dan de langzaamste auto's. Dan kun je niet meer spreken van een eerlijk speelveld. Dat is ook het probleem van de Formule 1. Het veld moet een stuk dichter bij elkaar zitten dan nu het geval is."

Chilton reed in 2017 in de IndyCar en deed dit niet onverdienstelijk. De 26-jarige coureur eindigde zeven keer in de top 10 en vindt vooral het feit dat de onderlinge verschillen zo klein zijn een groot voordeel van het racen in de IndyCar.

"Het komende seizoen is de IndyCar meer dan ooit een kampioenschap waarbij iedereen nagenoeg met hetzelfde materiaal rijdt. Iedereen beschikt over ongeveer dezelfde aero kits en motor. Het wordt dan ook erg spannend in 2018!"

Chilton ziet daarnaast nog een groot verschil tussen de Formule 1 en de IndyCar.

"In de IndyCar is meer kameraadschap tussen de rijders, we kunnen het allemaal prima met elkaar vinden en hebben ook veel meer tijd voor sociale contacten en vriendschappen. De Formule 1 is zo intens waarbij je continu de hele wereld over vliegt waardoor je amper tijd hebt om te genieten."

Wie is de coureur van het jaar 2017?

  • Lewis Hamilton
  • Sebastian Vettel
  • Max Verstappen
  • Esteban Ocon
  • Daniel Ricciardo

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen