Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

"De Formule 1 is Max Verstappen veel dank verschuldigd"

Van de Formule 1 wordt weleens gezegd dat het een bij momenten saaie vertoning is. Woorden als 'optocht' en 'treintje rijden' worden ingezet om die bewering kracht bij te zetten. Jan Lammers en Giedo van der Garde zijn echter van mening dat de Formule 1 sinds 2015 minder saai is, of op zijn minst minder voorspelbaar.

Interview
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Niet geheel toevallig maakte Max Verstappen in datzelfde 2015 zijn debuut in de Formule 1. Hij wist meteen de ogen van de wereld op zich gericht als de jongste Formule 1-coureur en als snel liet hij zien dat hij zo jong als was over de nodige bravoure beschikte. Zijn acties waren niet zelden gewaagd en kwamen welhaast uit het niks.

Inmiddels staan er honderd Grands Prix op de teller van Verstappen, genoeg om eens terug te blikken op wat de Red Bull-coureur de sport heeft gebracht. Jan Lammers haalt de onvoorspelbare acties aan: "De Formule 1 was altijd heel voorspelbaar en als Max één ding niet is, dan is het wel voorspelbaar. Het enige dat je zeker weet, is dat hij altijd alles geeft, maar verder weet je nooit wat je gaat aanschouwen als de race begint en Max eraan meedoet."

"Zijn gedrevenheid zorgt af en toe voor hele mooie plaatjes en ik hoop dan ook dat hij dat nog even vast kan houden", vervolgt de voormalig Formule 1-coureur in gesprek met RacingNews365. "Op een zeker moment besef je namelijk dat het niet altijd bevorderlijk is voor het eindresultaat om elke meter te bevechten."

Lammers krijgt in zijn uitlatingen bijval van zijn voormalig Racing Team Nederland-teamgenoot Giedo van der Garde. Ook hij ziet dat de Formule 1 'leuker' is geworden door de komst van Verstappen. Gevraagd naar wat hij de sport heeft gegeven, rollen de woorden als vanzelf uit de mond van Van der Garde: "Entertainment, excitement, spanning. Hij laat dingen zien die heel veel andere mensen niet kunnen laten zien."

"De Formule 1 is Max in dat opzicht veel dank verschuldigd", aldus de voormalig Caterham F1-coureur. "Natuurlijk, een Lewis Hamilton laat ook mooie dingen zien en als ze elkaar gaan bevechten zoals in Hongarije, is dat al helemaal waanzinnig. Je ziet ze tezamen boven de rest uitsteken en dat tekent die twee."

Luister hieronder naar de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, waarin coureur Tim Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en radio-dj Jeroen van Inkel stilstaan bij alles wat er speelde rondom de Grand Prix van de Verenigde Staten.

RN365 Nieuwsdossier Interviews

RacingNews365 voorziet de racefans dagelijks van exclusieve interviews met F1-coureurs en prominenten uit de auto- en motorsport.

5 reacties

    Breaking "Hamilton zou een overstap naar Ferrari niet overleven"