Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

"De grootste kans op de wereldtitel voor Verstappen ooit"

Autocoureur Jeroen Bleekemolen schat de kansen van Max Verstappen en Red Bull op de wereldtitel hoog in. Niet eerder stond het team er in de ogen van de voornamelijk in Amerika racende coureur zo goed voor.

Interview
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Gevraagd naar wie Jeroen Bleekemolen denkt dat er in 2020 met de wereldtitel in de Formule 1 naar huis gaat, geef hij in eerste instantie in gesprek met RacingNews365 aan dat hij dat een moeilijke vraag vindt: "Je zegt niet zomaar 'die wordt het', maar ik hoop natuurlijk dat het wat wordt met Max Verstappen."

Op voorhand valt het echter nooit echt te voorspellen hoe de kaarten geschud zijn", vervolgt de telg uit de bekende racefamilie Bleekemolen. "We hebben natuurlijk wel die wintertests gehad, maar daar kun je nooit al te veel uit opmaken. Uiteindelijk moeten we het gewoon gaan zien, te beginnen tijdens de eerste krachtmeting in Melbourne."

"Als hij er daar in Australië goed bij zit, dan doet hij mee kunnen doen voor de wereldtitel, te meer omdat Red Bull altijd goed is geweest in het doorontwikkelen van de auto. In de tweede seizoenshelft zaten ze er immers steeds al goed bij en konden ze races winnen. Ik denk echt dat dit zijn grootste kans is op de titel tot nu toe."

Hoewel Bleekemolen begon te vertellen dat hij een doen van een voorspelling lastig vindt, verwacht hij dus stiekem best wel wat van Verstappen en Red Bull: "Honda lijkt qua vermogen bovendien een mooie stap te hebben gezet, dus eigenlijk verwacht ik er best wel veel van. Laten we hopen dat het goed genoeg is en dan zal het toch wel tussen hem en Lewis Hamilton gaan. Charles Leclerc was al wat volwassener geworden, maar zal ook zeker nog een stap zetten. Van die drie coureurs verwacht ik het meest."

RN365 Nieuwsdossier Interviews

RacingNews365 voorziet de racefans dagelijks van exclusieve interviews met F1-coureurs en prominenten uit de auto- en motorsport.

5 reacties

    Norris Haalt al grappend uit naar Verstappen: "Hij is gewoon bang!"