Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Marko wijst grootste uitdaging voor Red Bull aan in Miami

Zal het Red Bull Racing lukken om de perfecte score van vorig jaar weer te herhalen met een 1-2 voor Max Verstappen en Sergio Perez? Red Bull-adviseur Helmut Marko schat de kansen in ieder geval hoog in.

Verstappen Perez China
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Voor de derde keer wordt de Grand Prix van Miami verreden op het Miami International Autodrome bij het Hard Rock Stadium. Zowel in 2022 als in 2023 won Max Verstappen de race, al moest hij er vorig jaar wel hard voor aan het werk.

Gedurende het laatste deel van de kwalificatie crashte Charles Leclerc, waardoor de Nederlander geen tijd kon neerzetten. Hij moest de race als negende aanvangen, maar wist binnen de kortste keren weer aan de leiding te rijden en zijn teamgenoot Sergio Perez, die de race vanaf pole aanving, voorbij te gaan.

Het resultaat van de race, de 1-2 voor Red Bull Racing, zullen ze maar wat graag willen herhalen dit jaar in Miami. In een column voor Speedweek schat Red Bull-adviseur Helmut Marko de kansen in voor de GP. Vertrouwen is er zeker, maar Marko ziet ook wat uitdagingen. "We zijn snel, maar het baanoppervlak en het circuit kunnen het verschil maken. In Miami en Monaco zouden onze tegenstanders iets dichter bij ons kunnen staan. Ik kan me voorstellen dat het niet makkelijk zal zijn om op pole position te staan."

Het weer

De kansen voor het team uit Milton Keynes zullen ook afhankelijk zijn van het weer. Het wordt namelijk warm in Miami aankomend weekend: rond de 28 graden. "Ik ga ervanuit dat we ook in Miami competitief zullen zijn, maar de omstandigheden zijn weer heel anders: warm en vochtig. En we zullen zien hoe gevoelig de banden zijn voor veranderingen in de omstandigheden", denkt Marko.

"We zullen vechten voor de overwinning, maar dan zal het ook een grote rol spelen wie van de achtervolgers de beste dag heeft en dat zal per circuit blijven verschillen."

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Red Bull-kopstuk mysterieus over upgrade: "Interessant voor ons"