Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

De hoogtepunten van de Formule 1 in 2019 volgens de redactie

Het Formule 1-seizoen 2019 was in veel opzichten een bewogen jaar. Max Verstappen deed van zich spreken, evenals een hele batterij aan jonge honden. Die jonge gasten tekenden voor de nodige hoogtepunten volgens de redactie van RacingNews365.

Start gp oostenrijk
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes AMG F1

Ruud Dimmers: De Braziliaanse samba

"Autosport kan zo mooi zijn, zelfs op een droge baan! Brazilië bewees dat nieuwe regels niet per se nodig zijn, belangrijker zijn uitdagende circuits en een veld dat dichterbij elkaar zit. Max Verstappen toonde zijn raceskills en passeerde tot tweemaal toe Lewis Hamilton, waarmee hij wederom aantoonde dat hij de troonopvolger kan worden van de Mercedes-coureur.

De slotfase van de Grand Prix had alles waar je als F1-liefhebber voor op het puntje van de stoel gaat zitten: crashende Ferrari's, Hamilton die Albon in de rondte tikt én een prachtig eerste podium voor Pierre Gasly en Carlos Sainz. Dat Verstappen de race won was een mooie bonus voor ons als Nederlanders, meer dan verdiend overigens, en betekende zijn definitieve status in Brazilië als troonopvolger van Ayrton Senna."

Jesse Janse: Titanengevecht van de toekomst

"Het gevecht tussen Max Verstappen en Charles Leclerc, op het scherpst van de snede, staat me op het netvlies gebrand. Eindelijk, eindelijk liet de wedstrijdleiding de teugels wat vieren, met een waanzinnig gevecht tot gevolg. De twee toekomstige wereldkampioenen wilden beiden van geen wijken weten en laten we hopen dat het een mooie voorbode is voor de toekomst.

Naast de mooie gevechten op de baan, vielen mij de rookies in positieve zin op. Niet alleen toonden ze zich snel, maar het waren ook naast de baan joviale jongens. Laten we hopen dat dat zo blijft als ze in de toekomst om kampioenschappen vechten."

			© Getty Images/Red Bull Contentpool
	© Getty Images/Red Bull Contentpool

Aaron Deckers: Chaos regeerde in Duitsland

"Natuurlijk is het makkelijk om de verregende Grand Prix van Duitsland als hoogtepunt van het Formule 1-seizoen 2019 te bestempelen, simpelweg omdat Max Verstappen heeft gewonnen. Maar ook als dat niet zo zou zijn geweest, was het een geweldige race om te zien. De complete chaos was bij iedereen aanwezig, waardoor de coureurs zich juist wisten te onderscheiden. Verstappen deed dat door zijn tweede zege van het seizoen te pakken, ondanks een - overigens fraaie - 360.

Verstappen won en samen met Red Bull wist hij het tempo vooraan steeds beter te volgen. Het mooie aan de tweede helft van het seizoen was dat de verschillen vooraan steeds kleiner werden, wat veel belooft voor het seizoen 2020."

Jan van der Burgt: Button kreeg zijn opvolger

"Ik kan eigenlijk alleen maar uitkomen bij de Grand Prix van Oostenrijk. De Nederlandse autosportfans zijn voor hun geluk op zondagmiddag toch afhankelijk van het presteren van de Honda-motor die achterin de Red Bull van Max Verstappen ligt. In Oostenrijk toonden de Japanners aan dat ze nog altijd winnende F1-motoren kunnen bouwen, voor het eerst sinds de zege van Jenson Button in Hongarije '06, terwijl Max Verstappen niet voor het eerst liet zien dat hij uit kwalitatief racehout is gesneden. Na een enorme poepstart rolde hij het hele veld op imposante wijze op.

Robert Kubica werd helaas ook opgerold. Ik had hem zoveel meer gegund dan dat ene gelukspuntje in de GP van Duitsland. Het was écht de comeback van de eeuw, een overwinning op zich, en zoals hij het zelf recent verwoorde, noodzaak om het ongesloten Formule 1-boek definitief dicht te slaan."

Harry Verolme: Licht aan eind van de Ferrari-tunnel

"Ferrari heeft fans wereldwijd wederom teleurgesteld met een jaar waar het ongetwijfeld meer uit had kunnen halen, maar ik zie licht aan het eind van de tunnel. Met Charles Leclerc heeft het Ferrari een ster van de toekomst in handen en dat men dat goed doorheeft, blijkt wel uit het feit dat men zijn contract tot en met 2024 heeft verlengd. De auto was sowieso bepaald niet slecht, het is nu enkel aan Ferrari om er voor 2020 voor te zorgen dat alles en iedereen samenwerkt als een geoliede machine.

Tenslotte verdient Lewis Hamilton alle lof voor zijn prestaties. Het is te eenvoudig om te zeggen dat het hem allemaal komt aanwaaien. Natuurlijk beschikt Hamilton over de beste auto en natuurlijk is het Mercedes-team veruit het sterkst geweest de laatste zes jaar, maar om zó lang op de top van je kunnen te presteren, dat is welhaast onmenselijk. En nu de concurrentie alsmaar sterker en sterker wordt, kan niet meer worden ontkend dat Hamilton over geweldige kwaliteiten beschikt. Schumacher moet vrezen voor zijn records."

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull