Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

De indrukwekkende records van Max Verstappen in de Formule 1

Ondanks dat Max Verstappen nog maar vier seizoenen actief is in de Formule 1 heeft hij al een indrukwekkende staat van dienst opgebouwd. Ook na afloop van de Grote Prijs van Mexico kon hij zijn lijstje met bijzondere statistieken weer verder uitbouwen.

Hoewel Verstappen zelf zegt niet bezig te zijn met records baalde onze landgenoot flink dat hij in Mexico tijdens de kwalificatie de pole misliep. De kans dat hij het record van Sebastian Vettel als jongste polesitter ooit in de Formule 1 overneemt, wordt klein. De races in Brazilië en Abu Dhabi zijn normaal minder geschikt voor Red Bull Racing.

Ondanks dat het lastig wordt om de jongste polesitter te worden, heeft Verstappen al een mooi rijtje met records verzameld. * jongste Formule 1-coureur ooit * jongste Formule 1-coureur in de punten * jongste Formule 1-coureur op het podium * jongste Formule 1-coureur ooit aan de leiding in een race * jongste Formule 1-winnaar * jongste meervoudige Formule 1-winnaar * jongste Formule 1-coureur die ooit een Grand Prix twee keer én ook nog op rij heeft gewonnen. De grote vraag is natuurlijk of het Verstappen gaat lukken om de jongste wereldkampioen in de Formule 1 te worden. Daarvoor heeft hij nog twee seizoenen de tijd om Vettel als jongste Formule 1-wereldkampioen te verslaan.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'