© Rick Dikeman

Nieuwsoverzicht

De indrukwekkende records van Michael Schumacher (deel 1)

Michael Schumacher geldt algemeen als een grootheid binnen de Formule 1. Niet alleen is hij recordhouder met maar liefst zeven wereldtitels, ook heeft de Duitser nog heel wat andere records op zijn naam staan.

Momenteel staat Lewis Hamilton op pole om enkele records van Schumacher over te nemen. De Brit behaalde in 2018 zijn vijfde wereldtitel en is nog slechts twee titels verwijderd van evenaring van het record van de Duitser. In 2019 kan Hamilton in ieder geval goede zaken doen om in de buurt te komen van de andere records van de Duitser.

91 Grand Prix-overwinningen

Qua overwinningen staat Schumacher nog steeds op eenzame hoogte. Hij kwam maar liefst 91 keer als eerste over de streep, maar inmiddels staat Hamilton op 73 overwinningen. In de afgelopen vijf jaar won Hamilton 51 van de 100 races en met dat in ons achterhoofd zou Hamilton in 2020 een gooi kunnen doen naar dit record.

5 WK-titels op rij

Schumacher vertrok in 1996 naar Ferrari, maar slaagde er pas in 2000 in om de Tifosi de wereldtitel te bezorgen. De vreugde werd nog groter toen hij dat vervolgens vijf jaar op rij presteerde. Tot nu toe is nog geen enkele coureur dit gelukt, hoewel Hamilton dichtbij is gekomen. Hamilton had dit namelijk in de periode van 2014 tot 2018 kunnen bereiken, ware het niet dat teamgenoot Nico Rosberg in 2016 dit huzarenstukje voorkwam.

13 overwinningen in één seizoen

Schumacher was de eerste die erin slaagde om dertien races in één seizoen te winnen. Inmiddels moet hij dit record delen met zijn landgenoot Sebastian Vettel die in 2013 ook tot dertien overwinningen kwam in één seizoen. De teller van Hamilton staat momenteel op elf overwinningen in één seizoen.

8 overwinningen op hetzelfde circuit

De Duitser was heer en meester in Frankrijk en won deze Grand Prix in totaal acht keer. Hamilton heeft in 2019 maar liefst drie kansen om dichter in de buurt te komen van dit record, hij won namelijk al zes keer de Grand Prix van Canada, Hongarije en de Verenigde Staten.

77 snelste raceronden

Op dit vlak komt het grootste gevaar van Kimi Raikkonen wiens teller momenteel staat op 46 snelste raceronden. Hamilton volgt met 41 snelste raceronden en Vettel met 36.


Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen