Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

De knallende Red Bull-ruzie in Turkije: "Mijn moeder was woedend"

In 2010 zijn Sebastian Vettel en Mark Webber voor het tweede opeenvolgende jaar elkaars teamgenoten bij Red Bull. De relatie begint in Turkije eerste scheuren te vertonen als de twee coureurs pardoes tegen elkaar aan rijden, dit tot grote woede van de moeder van Webber.

Mark Webber is de man in vorm als op 30 mei 2010 het Formule 1-circus neerstrijkt op Istanbul Park. Hij won de twee voorafgaande Grands Prix in Spanje in Monaco en was vast van plan dat nog eens te doen. Hij pakt de poleposition en leidt de race tot het moment dat Sebastian Vettel de aanval inzet. Op het lange rechte stuk achterop, in tweeën gedeeld door een snelle rechterknik, meldt de Duitser zich links van Webber. Vervolgens stuurt Vettel naar rechts, terwijl hij op hoge snelheid nog naast Webber rijdt. Vettel moet de strijd staken met onder andere een lekke band, terwijl Webber door kan rijden en met een gehavende bolide de derde plaats nog veilig kan stellen. In een video-interview van F1 Unscripted met David Coulthard blikte Webber eens terug op dat bewuste moment: "Die tik van Vettel naar rechts verbaasde me, want waarom ging hij zo agressief te werk?", aldus Webber, die zelf niet eens de meest boze persoon was op het circuit. Zeker niet toen Vettel naar zijn hoofd wees om aan te geven dat Webber 'de gek' was. "Mijn moeder was witheet, kun je het je voorstellen? Ze riep 'Mijn God, hij kan toch niet doen? Hij kan toch niet zeggen dat jij gek bent'. Ook teambaas Christian Horner was razend, net zoals het hele team en ik denk dat men daar alle recht toe had. Het waren krankzinnige taferelen." Bekijk het bewuste incident, inclusief het commentaar van Mark Webber, hieronder. Dit verhaal heeft eerder online gestaan op RacingNews365.

1297168898362454018

Mark Webber on the intense rivalry at Red Bull ⚔️🔥 Watch the full episode of #F1Unscripted on our YouTube, on Sunday at 12:00 BST #F1 @Heineken #SocialiseResponsibly pic.twitter.com/jqkPflwzI2 — Formula 1 (@F1) August 22, 2020

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"