© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

De meest bizarre F1-ideeën: Kunstmatige regenraces

16 dec. 2018 11:00 Ruud Dimmers 0 reacties
Wat te doen als een Formule 1 saai is en de kijkers afhaken? Juist, zet een sprinklersysteem aan en maak de baan nat!

Het idee om op kunstmatige wijze een regenrace te creëren kwam uit de koker van Bernie Ecclestone. De voormalig F1-eigenaar kwam in 2011 op de proppen met het idee om circuits te voorzien van sprinklersystemen die het circuit onder water konden zetten.

Ecclestone zag de plotselinge 'regenbuien' als de oplossing voor de, in zijn ogen, te voorspelbare F1-races. Regen kon voor chaos, spanning en sensatie zorgen. De Brit zou middels een slim softwaresysteem random de sprinklers aan laten gaan. Wanneer dit zou gebeuren, of hoe lang de 'regen' aan zou houden wist niemand. Dat zou compleet random gebeuren.

Dit om te zorgen dat er geen teams voordeel hadden en hun tactiek aan zouden passen op de uitgelekte 'regenstrategie'. Het idee werd door veel mensen gezien als totale idioterie. Voormalig Red Bull-coureur Mark Webber liet van zich horen.

"Ik denk dat Jim Clark en Ayrton Senna, meesters in de regen, zich om zouden draaien in hun graf als ze hoorden dat we sprinklers toe zouden passen", waarmee de Aussie geen spaan heel liet van het idee van Ecclestone.

Het idee van het sprinklersysteem en de kunstmatige regenraces verdween de prullenbak in. Er zijn wel circuits ter wereld die de baan onder water kunnen zetten, waaronder Paul Ricard. Daar worden dan ook frequent de regenbanden van Pirelli getest.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen