De meest controversiële momenten van Sebastian Vettel

18 jan. 2018 08:28 Wanda Bisschop 0 reacties
Sebastian Vettel maakt zich alweer op voor zijn elfde seizoen in de Formule 1. Met 47 overwinningen en maar liefst 4 wereldtitels behoort de Duitser absoluut tot één van de grootheden van de sport, toch is hij niet altijd even geliefd.

Sebastian Vettel zoekt de grenzen op

Al vanaf zijn debuut in de koningsklasse van de autosport is Vettel regelmatig onderwerp van enige discussie. De Duitser staat net als zijn grote voorbeeld, Michael Schumacher, bekend als een coureur die weinig ontzag toont voor de concurrentie, laat staan voor zijn teamgenoten.

In Kimi Raikkonen heeft hij wat dat betreft zijn ideale teamgenoot getroffen. De Fin respecteert de rangorde binnen de Italiaanse renstal en maakt het Vettel dan verder ook niet lastig.

Dat was in het tijdperk met Mark Webber bij Red Bull Racing wel een heel ander verhaal. Beide kemphanen maakten elkaar het leven op het circuit behoorlijk zuur. Wie herinnert zich niet de GP van Turkije in 2010 waarbij Vettel een ultieme poging deed om Webber te verschalken. Dit mislukte met een crash tot gevolg waarbij Vettel zijn race moest staken en Webber uiteindelijk nog knap derde werd. Beiden hielden er een andere lezing op na, wat tevens voor onenigheid binnen Red Bull zorgde.

De relatie met Webber is vanaf dat moment behoorlijk beschadigd en krijgt tijdens de GP van Maleisië in 2013 opnieuw een flinke deuk. Vettel negeerde nadrukkelijk de teamorder (multi 21) om de zege aan Webber over te laten, passeerde Webber en sleepte zelf de overwinning binnen.

Ook in de jaren daarna blijft Vettel niet van onbesproken gedrag. Zo gaat hij compleet uit zijn dak tijdens de GP van Mexico 2016 als hij het aan de stok krijgt met Max Verstappen. De Duitser vindt het compleet belachelijk dat onze landgenoot zijn plek niet teruggeeft nadat hij een bocht heeft afgesneden en scheldt niet alleen Verstappen maar ook wedstrijdleider Charlie Whiting verrot.

In 2017 doet Vettel opnieuw van zich spreken als hij tijdens de GP van Azerbeidzjan opzettelijk achter de Safety Car tegen Lewis Hamilton aanrijdt. Hij ontvangt hiervoor een stop-en-go straf maar wordt uiteindelijk nog vierde in de race.

Maar zoals Niki Lauda ooit al eens zei: 'Kampioenen zijn vaak de grootste egoïsten."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen