Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

De moeizame reeks van Verstappen in de straten van Bakoe

Geen Grand Prix van Azerbeidzjan dit weekend vanwege de corona-uitbraak, al is er straks als troostprijs de virtuele Grand Prix. Toch willen we als RacingNews365 Bakoe niet helemaal buiten beschouwing laten. Sinds zijn Formule 1-debuut in 2015 nam Max Verstappen viermaal deel aan de Grand Prix van Azerbeidzjan. In deze races had hij weinig redenen tot juichen. We zetten zijn optredens nog eens voor je op een rijtje!

Verstappen Bakoe 2016
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen komt in vier races nooit verder dan de vierde plaats. Geen al te best track record dus van de Red Bull-coureur. Wellicht kan er in 2021 alsnog een overwinning worden bijgeschreven?

2016 - Kwalificatie: P9

Na een late rode vlag-situatie in Q3 door een zeldzame fout van Lewis Hamilton gaat iedereen tegelijkertijd de baan op. Max Verstappen komt in het gedrang te zitten en is niet in staat een competitieve tijd neer te zetten. Hij start als negende.

2016 - Race: P8

Verstappen gaat wijd in bocht twee tijdens de race, waarop Red Bull besluit de Nederlander naar binnen te roepen. Die strategie werpt niet helemaal de gewenste vruchten af, aangezien de Red Bull-coureur zich terug weet te knokken tot 'slechts' de achtste plaats.

			© Getty Images/Red Bull Contentpool
	© Getty Images/Red Bull Contentpool

2017 - Kwalificatie: P5

Max Verstappen en Daniel Ricciardo zetten namens Red Bull de toon in de eerste vrije training, maar in de kwalificatie moet de Nederlander 'gewoon' de beide Mercedessen en Ferrari's voor laten gaan.

2017 - Race: DNF

Vanaf die vijfde startplaats is de race van Max Verstappen van korte duur. Al na twaalf ronden moet hij de RB13 stilzetten met een oliedrukprobleem. "Here we go again", klinkt het teleurgesteld over de boordradio. Pijnlijk: teamgenoot Ricciardo gaat met de overwinning aan de haal.

			© Getty Images/Red Bull Contentpool
	© Getty Images/Red Bull Contentpool

2018 - Kwalificatie: P5

Het resultaat in de kwalificatie is gelijk aan dat van een jaar eerder, met dat verschil dat hij dit keer achter zijn teamgenoot staat. Het geringe verschil is echter een voorbode van wat het publiek een dag later te wachten staat.

2018 - Race: DNF

Wederom ziet Max Verstappen de finish van de race niet. Na een hevig duel met teamgenoot Ricciardo eindigt de Grand Prix in tranen. De twee raken elkaar, tot grote frustratie van de Oostenrijkse renstal.

			© Getty Images/Red Bull Contentpool
	© Getty Images/Red Bull Contentpool

2019 - Kwalificatie: P4

Verstappen boekt het beste kwalificatieresultaat sinds de eerste race in 2016. Aan Pierre Gasly, zijn nieuwe teamgenoot, heeft hij geen kind. Dat scheelt weer zondag!

2019 - Race: P4

Verstappen beleeft een moeizame start en moet enkele ronden lang toestaan dat Sergio Perez voor hem uitrijdt. In het vervolg van de race rijdt de Nederlander goede rondetijden in zijn Red Bull, maar een podiumplaats zit er niet in.

(met medewerking van Jan van der Burgt)

			© Getty Images/Red Bull Contentpool
	© Getty Images/Red Bull Contentpool
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

1 reactie

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking F1 zet streep door de vierde race van 2023