Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

De nachtmerrie van Perez die de titel van Verstappen veiligstelde

Max Verstappen hengelde op papier pas in Qatar zijn derde F1-wereldkampioenschap binnen, maar in de praktijk deed hij dat al tijdens de vijfde race van het jaar, in Miami. Een terugblik.

XPB 1204666 Hi Res
Column
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Stel je voor: je bent Sergio Perez en het is de avond van 6 mei 2023 in Miami. Je geniet van je leven, je bent net terug in je hotel en kijkt misschien naar de hoogtepunten van de kroning van koning Charles III op tv.

Je start de Grand Prix van Miami morgen vanaf poleposition, terwijl je grootste rivaal op de negende plaats staat nadat hij zijn eerste ronde in Q3 verknoeide, voordat een rode vlag hem de kans op een extra run ontnam.

Als je wint, win je de Grand Prix van Miami. En als je die race wint, ga je voor het eerst in je carrière aan de leiding in het wereldkampioenschap en heb je drie van de eerste vijf races van het jaar gewonnen. Daarmee troef je de coureur af die jou het jaar daarvoor nog zoek reed.

Bij de start van de race kom je goed weg en behoud je de leiding, terwijl je teamgenoot zich een weg baant door het veld. Alles verloopt volgens plan.

Maar in ronde 48 verplettert Max Verstappen je titelhoop door je in bocht 1 voorbij te scheuren - wat een neerwaartse spiraal inluidt en je naar een absoluut dieptepunt in je carrière brengt. Het helpt je teamgenoot om de titel zo goed als veilig te stellen.

Knak

Verstappens overwinning in Miami was gebaseerd op een fantastisch sterke en lange stint op de harde band. Hij ging naar de leiding toen Perez een pitstop maakte. Ondanks dat Perez op nieuwe banden achter Verstappen kwam, wist de Nederlander genoeg marge te creëren om zijn teamgenoot niet in te laten lopen. Dit betekende dat Verstappen na zijn eigen stop een paar seconden achter Perez terugkwam op verse medium banden.

Aan het einde van de volgende ronde zat Verstappen heel kort op Perez. Hij ging hem voorbij in bocht 1 in ronde 48, waarna hij aan de horizon verdween.

Verstappen boekte zijn derde overwinning van het seizoen en het was het begin van zijn recordbrekende reeks van tien opeenvolgende overwinningen. Gedurende de rest van het seizoen werd slechts één race niet meer door de Nederlander gewonnen: in Singapore won Ferrari's Carlos Sainz. In Doha sleepte Verstappen zijn derde wereldtitel binnen.

Wat Perez betreft: zijn titelambities gingen van kwaad tot erger toen hij tijdens de kwalificatie in Monaco zwaar crashte in de eerste bocht. Vanaf dat moment reed hij zijn rondjes met zijn ziel onder zijn arm.

			© XPBimages
	© XPBimages

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Horner schept duidelijkheid over Newey-clausule in contract Verstappen