Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

"De Red Bull - Honda RB15 loopt als een Zwitsers uurwerk!"

In het verleden hadden zowel Red Bull Racing als Honda vaker dan hen lief was problemen op motorisch vlak, maar anno 2019 lijkt er voorlopig geen vuiltje aan de lucht. Max Verstappen en Pierre Gasly konden in de eerste twaalf testuren van dit seizoen veel ronden rijden.

Teambaas Christian Horner is positief verrast over de nieuwe samenwerking van zijn stal met Honda. De Brit liet ten overstaande van onder meer RacingNews365 weten dat de RB15, zoals de wagen van Red Bull Racing dit jaar heet, als een zonnetje loopt.

"Natuurlijk is vermogen het belangrijkste in de wereld van het autoracen, maar de krachtbron valt ook gewoon erg goed in de wagen", analyseert Horner op het Circuit de Barcelona-Catalunya in Spanje, waar de testweken plaatsvinden. "Ik moet onze ingenieurs en die van Honda een pluim geven. Deze combinatie is werkelijk een beauty, een schoonheid. Ik durf te stellen dat dit de beste installatie van een motor is, die Red Bull Racing in haar bestaan heeft gehad. De RB15 lijkt op een Zwitsers uurwerk: hij loopt op de seconde nauwkeurig!" Na enkele jaren van afwezigheid keerde Honda in 2015 terug in de Formule 1, destijds als leverancier van McLaren. Na drie vruchtloze seizoenen samenwerking stapte de Japanse bouwer enigszins gedwongen over naar Toro Rosso. Aangezien die partner wel beviel, besloot Toro Rosso's grote broer Red Bull Racing voor 2019 eveneens over te stappen naar Honda-motoren.

Viaplay
x
Breaking FIA verwerpt protest Aston Martin