© Racingnews365

Nieuwsoverzicht

De Rooy: "Alleen winst telt bij terugkeer in Dakar Rally"

Na één jaar afwezigheid keert Gerard de Rooy met zijn Iveco terug in de fameuze Dakar Rally. Dat hij liever naar Afrika was gegaan, mag het doel niet in de weg staan. De Rooy moet en wil winnen.

Gerard de Rooy is misschien wel de grootste Nederlandse naam in de Dakar Rally. Altijd als hij meedoet, doet hij mee voor de prijzen, zolang hij tenminste niet wordt tegengewerkt op technisch vlak door de organisatie. Na een jaar afwezigheid (vorig jaar opteerde De Rooy voor de Africa Eco Race, die hij wist te winnen) keert hij terug in de bekendste woestijnrally, overigens niet geheel naar de zin van 38-jarige.

"Vorig jaar kreeg ik de ruimte om het team op te splitsen in twee delegaties, want ik had het in Zuid-Amerika wel een beetje gezien. Voor 2019 was het mijn bedoeling om opnieuw naar Afrika te gaan, maar de sponsor besloot op het laatste moment om mij naar Dakar te sturen."

Zijn onvrede over de keuze voor de rally in Peru staat het doel echter niet in de weg: "Winnen, het podium behalen, gewoon het beste resultaat voor het team zien te behalen", vervolgt De Rooy in gesprek met Racingnews365, om daar desgevraagd aan toe te voegen klaar te zijn voor het vertrek op 7 januari aanstaande: "Ik denk vanaf de eerste meter weer competitief te zijn."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen