Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

De Rooy grijpt naast dagzege, Nikolaev verliest tijd

Gerard de Rooy is niet in staat gebleken om na die geweldige dag van gisteren ook vandaag toe te slaan in de Dakar Rally. De dagzege ging dit keer aan zijn neus voorbij.

Vandaag startte de top vijf van de het dagklassement van gisteren ver voor de rest van het veld uit. Gerard de Rooy was na zijn dagzege één van hen en begon sterk aan de achtste etappe. Bij WP3 noteerde hij voor het eerst de snelste tussentijd, vóór ploegmakker Federico Villagra en MAZ-rijder Siarhei Viazovich.

De Rooy behoudt die leidende positie tot en met WP4, maar dan komt de Nederlander korstondig vast te zitten, lang genoeg echter om Viazovich en Villagra langszij te zien komen. De Argentijn wordt nog ingehaald, Viazovich niet meer, daarvoor komt De Rooy +00:01:56 tekort. Grote verliezer van vandaag heet echter Eduard Nikolaev. De Russische trucker komt net als De Rooy vast te zitten, maar verliest aanzienlijk meer tijd, zo'n vijftig minuten. De klassementsleider ziet zo zijn voorsprong in het klassement danig slinken. De derde Iveco-coureur, Maurik van den Heuvel kende overigens ook geen bijster goede dag. Hij belandde op zijn kant en moest lange tijd wachten op assistentie van Iveco-truck nummer vier, die van Ton van Genugten. Op het moment van publicatie zijn drie man finish gepasseerd, het wachten is op Nikolaev om te zien in hoeverre hij de schade weet te beperken. Update: Nikolaev verliest uiteindelijk 36 minuten op Viazovich en zo'n 34 minuten op Gerard de Rooy. De Iveco-coureur kijkt nu tegen een achterstand aan van veertig minuten aan in het algemeen klassement. Update II: Sotnikov duikt onder de tijd van Viazovich en neemt de leiding over in het klassement. Hij verdedigt een voorsprong van 26 minuten op Nikolaev en van één uur en zeven minuten op De Rooy.

1085242607633092614

Nikolaev is losing more than 50 minutes with stage leader @ColloteVillagra due to... sand 😓 🇷🇺 Nikolaev pierde más de 50 minutos con el líder de la etapa Federico Villagra debido a... la arena 😓 #Dakar2019 pic.twitter.com/Fu9EI7P9aL — DAKAR RALLY (@dakar) 15 januari 2019

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"