© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

De tien populairste Formule 1 coureurs op social media

15 jan. 2018 11:01 Ruud Dimmers 0 reacties
De F1-coureurs zijn volop actief op social media. Kanalen als Twitter, Facebook en Instagram zijn razend populair onder de sporters en de fans. Wie zijn de tien populairste Formule 1 coureurs?

Max Verstappen wint snel aan populariteit

Lewis Hamilton is de onbetwiste nummer één. De Brit staat bekend om zijn talloze foto's en video's. De viervoudig wereldkampioen deelde soms echt bijna alles in zijn leven. Iets dat niet altijd goed uitpakt, zo bleek toen Hamilton een filmpje poste waarop hij 'boos' reageerde op zijn neefje die in een prinsessenjurk gekleed was.

Na alle commotie is het stil geworden rondom Hamilton. Hij heeft zijn posts offline gehaald en heeft een social media stilte ingelast. De Brit heeft 5,2 miljoen volgers op Twitter, 5,7 miljoen op Instagram en ruim 4 miljoen op Facebook.

Tweede in de lijst is Fernando Alonso. In totaal heeft hij 6,2 miljoen fans op de diverse kanalen. Ondanks het uitblijven van recente successen blijven zijn fans hem trouw.

Nummer drie in de lijst is Daniel Ricciardo. De teamgenoot van Max Verstappen heeft bijna 3,5 miljoen volgers. Verrassend is de vierde positie van Sergio Perez. De Mexicaan wordt volop gesteund door het Mexicaanse volk en heeft 2,78 miljoen volgers. Daarmee heeft hij er nog enkele tienduizenden meer dan Max Verstappen.

Max Verstappen is pas drie seizoenen actief in de Formule 1, maar dankzij zijn rijstijl en prachtige resultaten schiet het aantal volgers omhoog. Momenteel staat de teller op 2,72 miljoen.

Bekijk hieronder de volledige top 10 van populairste Formule 1 coureurs op social media.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen