Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 Grand Prix Nederland 2022

De updates per team voor de Formule 1 Grand Prix van Nederland

Het officiële FIA-overzicht van de updates per team is maagdelijk wit, zeker voor wat betreft de topteams. Red Bull, Ferrari en Mercedes rijden in grote lijnen met dezelfde auto's als waar ze vorige week op Spa-Francorchamps mee reden.

Red Bull rear wing holland
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Op donderdag moeten de teams verplicht hun auto's presenteren aan de FIA, waarbij een woordvoerder van elk team het bestuursorgaan op updates wijst. Dit weekend echter zijn er bij zowel Red Bull als Ferrari als Mercedes geen updates aangemeld.

Dat een achtervleugel zoals op de foto hierboven afwijkt van wat we vorige week op Spa-Francorchamps zagen, laat zich verklaren door het feit dat men daar specifiek met een low dowforce-vleugel reed, terwijl men voor Zandvoort teruggrijpt naar een meer high downforce-vleugel. Het betreft dus geen updates, maar een vleugel waar eerder ook al mee is gereden.

Enkel Alpine, AlphaTauri, Williams en Alfa Romeo hebben updates meegenomen, zij het kleine. Laatstgenoemde team heeft de vorm van de brake ducts aan de achterzijde wat aangepast, om zo méér lucht direct naar de diffuser te geleiden.

Alpine ondertussen komt met licht gewijzigde voor- en achtervleugels op de proppen voor méér downforce en minder drag, terwijl AlphaTauri het met hetzelfde doel enkel bij een geüpdatete achtervleugel houdt.

De update aan de Williams is het kleinst. Daar hebben ze de wing enplates van de voorvleugel licht gewijzigd voor een iets gewijzigde belasting van de vleugel om zo de balans aan de voorzijde in relatie tot de rest van de auto te verbeteren.

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!

Formule 1 GP Nederland 2022 RN365 Nieuwsdossier

2 reacties

Viaplay
x
Breaking Alfa Romeo maakt tweede coureur voor 2023 bekend