Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

De Verstappen-kwaliteit die hem nog verder helpt: "Daar is Max zó goed in"

Max Verstappen is al vaak geloofd om zijn racekwaliteiten. Teambaas Christian Horner wijst een belangrijke factor in het succes van de Nederlander aan.

Verstappen Brazil
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Max Verstappen beleeft het beste Formule 1-seizoen uit zijn carrière. De teller van de 26-jarige Nederlander staat na een dominant 2023 op 52 zeges en drie wereldtitels. Ook tijdens de Grand Prix van Brazilië liet Verstappen weer een knap staaltje management zien. Lando Norris moest acht seconden toegeven, maar op het moment dat hij wat dichterbij kwam, was Verstappen meteen in staat om te versnellen. Teambaas Christian Horner spreekt van een specifieke kwaliteit.

"Ik denk dat iedereen zijn racesnelheid op een andere manier managet", vertelt Horner tegenover onder meer RacingNews365. "Max is heel goed geworden in het lezen van een race. Hij raakt niet in paniek als hij ziet dat iemand tijd op hem pakt in de tweede sector, want hij kijkt altijd verder vooruit. Hij heeft het zelfvertrouwen om te weten hoe hij moet rijden."

De 49-jarige Brit stipt aan wanneer Verstappen echt beter is geworden. "Ik denk dat hij in 2019 een stap vooruit heeft gezet. Misschien ook gedeeltelijk in 2020. Mercedes beschikte toen over een raket, maar desondanks wonnen we een paar races. En 2021 was uiteraard ook bizar. Dit jaar hebben we negentien van de twintig verreden races gewonnen en Max staat nu op gelijke hoogte met Alain Prost qua overwinningen. Deze records betekenen dan wel niets voor hem, ik weet zeker dat hij op de hoogte is."

Ook interessant:

In chaos zie je hoe goed Max Verstappen écht is

Hij was misschien wel de enige constante coureur, die met twee overwinningen naar huis ging. Juist als de chaos op z'n grootst is, weet je van één iemand dat hij sowieso het hoofd cool houdt: Max Verstappen.

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Mercedes Hamilton wijst eigen vervanger aan: "Ik zou hem kiezen"