© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

De vijf grootste kansen voor Max Verstappen op nog een F1-zege dit seizoen

25 jul. 2018 11:40 Ruud Dimmers 2 reacties
Het Formule 1-seizoen 2018 is alweer halverwege. Tot op heden scoorde Max Verstappen één overwinning, maar er komen nog een aantal circuits aan waarop de Nederlander kansrijk is voor de zege.

Het is publiek geheim dat de RB14 van Red Bull het beste chassis heeft, maar dat Verstappen kansloos is op de (semi-)snelle circuits omdat zijn Renault-motor te weinig vermogen levert. Een zege op een circuit als Monza is dan ook nagenoeg uitgesloten.

Gelukkig staan er nog minimaal vijf circuits op de Formule 1-kalender waarop de Nederlander kansrijk is.

Grand Prix Hongarije

Al dit weekend ligt er een reële kans voor Max Verstappen. De Hungaroring is een Mickey Mouse-circuit. Een kort en bochtig baantje waar Max met zijn Red Bull in de bochten het verschil kan maken. Het rechte stuk is zeer kort en het percentage dat de coureurs vol gas rijden is relatief laag. Factoren die in het voordeel van Red Bull zijn.

Grand Prix Singapore

Red Bull gaat traditioneel bijzonder goed op het stratencircuit en beschouwt Singapore als DÉ kans op een zege. Vorig jaar kwalificeerde Max Verstappen zichzelf als tweede, maar ging het mis bij de start door een startcrash met de Ferrari's.

Grand Prix Japan

Het circuit van Suzuka is een echt rijderscircuit. De beroemde eerste sector met de Esses zijn op het lijf geschreven van de Red Bull. Nadelig zijn wel de twee lange rechte stukken die vol gas worden genomen. Vorig jaar finishte Verstappen hier als tweede, waarbij hij het Lewis Hamilton zeer moeilijk maakte.

Grand Prix van Amerika

Het Circuit of the Americas (COTA) is een circuit dat Max Verstappen uitstekend ligt. In 2015 werd hij er al vierde in de Toro Rosso en in 2017 rukte hij na een gridstraf op tot de derde positie, die hij af moest staan na een onreglementaire inhaalactie op Raikkonen. De rechte stukken zijn nadelig voor de Bulls, maar COTA kent voldoende bochten om veel te compenseren.

Grand Prix van Mexico

Qua lay-out is het niet direct op het lijf geschreven voor Red Bull zou je zeggen, maar de afgelopen twee seizoen was Verstappen er de smaakmaker. In 2016 knokte hij met Vettel, maar verloor zijn podiumplaats na een tijdstraf. Vorig jaar liep Max zijn allereerste poleposition mis op enkele duizendsten. De dag erna wist hij de race met overmacht te winnen.

Door de hoge ligging van het circuit zijn de verschillen in motorvermogen kleiner, wat in het voordeel van de Renault-motor is. In het stadiongedeelte was Verstappen vorig jaar heer en meester.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen