Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

De vijf meest besproken Max Verstappen momenten van 2018

Het seizoen van Max Verstappen was er eentje met hoge pieken en diepe dalen. Na een explosieve seizoensstart, volgde vuurwerk in de tweede seizoenshelft. Wat zijn de meest spraakmakende moment van Verstappen dit seizoen?

5. Grand Prix van China - Verstappen in de fout Nederland wreef de slaap uit haar ogen toen er na een Safety Car periode twee Red Bulls met indrukwekkende snelheid naar de overwinning reden. Althans, dat was ronden lang de hoop en gedachte. Op de nieuwe soft compound banden waren Max Verstappen en Daniel Ricciardo seconden per ronde sneller dan de concurrentie. Verstappen was te gretig tijdens zijn inhaalrace en ging twee keer in de fout: de inhaalactie buitenom bij Hamilton was een waarschuwing en eindigde met een uitstapje en tijdverlies. De mislukte inhaalactie op Vettel was overmoed, want van een gat was geen sprake. Teamgenoot Daniel Ricciardo klaarde het klusje eenvoudig en pakte een sensationele overwinning, terwijl Verstappen zijn wonden moest likken en niet verder kwam dan de vijfde positie.

4. Grand Prix van Oostenrijk - Sensationele zege voor thuispubliek Voorafgaand aan het weekend was Verstappen wat aan het mopperen. Het seizoen liep nog niet lekker en de korte Red Bull Ring was geen baantje voor de RB14. Het gebrek aan motorvermogen zorgde voor een bedrukte stemming, zelfs na de kwalificatie nog. Wat volgde was een uitstekende race, met een prachtig staaltje bandenmanagement van de Red Bull-coureur. Lewis Hamilton rookte zijn banden op en Valtteri Bottas was al voor hem weggevallen. Ferrari sloeg de plank mis met de strategie en ineens lag Verstappen op de eerste positie. De feestvreugde was enorm op de Red Bull Ring: eindelijk won het team haar thuisrace! 3. Grand Prix van Monaco - Alweer in de vangrail Voorafgaand aan de GP van Monaco wist Verstappen twee dingen zeker: hij lag onder een vergrootglas na diverse incidenten en de smalle straten van Monte-Carlo vormden de kans op de overwinning. Gebroederlijk domineerden de Red Bull's dan ook vrije trainingen op de donderdag. Op zaterdagmorgen ging het fout. Verstappen crashte wederom in de chicane bij het zwembad. Een identieke fout als twee jaar eerder, door te vroeg in te sturen, de ophanging te breken en in de vangrail tot stilstand te komen. Weg kwalificatie, weg kans op pole, weg kans op zege. De messen werden geslepen binnen Red Bull en de kritiek van de buitenwereld was niet mals. Zelfs Max's grootste fans Christian Horner en Helmut Marko waren kritisch: dit kon zo niet verder, Max moest rustiger worden.

2. Grand Prix van Mexico - Totale dominantie Red Bull kwam uitstekend voor de dag op het hooggelegen circuit. Motorvermogen speelde er veel minder een rol en direct werd weer eens duidelijk hoe goed het chassis van de RB14 was. Max Verstappen domineerde alle drie de vrije trainingen, maar in de kwalificatie liep hij de pole nipt mis. Dit tot grote frustratie van de Nederlander die kampte met wat kleine technische problemen. Getergd verscheen Verstappen zondag aan de start van de Mexicaanse Grand Prix. Het leed van een dag eerder was 500 meter na de start alweer vergeten. Verstappen herhaalde zijn start en inhaalactie van een jaar eerder en zei de concurrentie gedag. Na een gecontroleerde race zagen ze hem pas terug bij de finish. Mexico werd eens te meer omgedoopt tot Maxico. 1. Grand Prix van Brazilië - Ocon berooft Verstappen van de zege De Braziliaanse F1-race zou, net als Oostenrijk, een gevecht worden voor de posities vijf en zes. En zo geschiedde tijdens de kwalificatie, waarin Red Bull er niet aan te pas kwam. De krachtige motoren van Ferrari en Mercedes wonnen met speels gemak een halve seconde op het oplopende rechte stuk. Een kansloze missie, aldus het team. Max Verstappen zou Max Verstappen niet zijn als hij op zondag met zijn racebeen uit bed was gestapt. De RB14 ging als een speer die dag en het verschil in vermogen werd gecompenseerd door het perfecte chassis en uitstekend bandenmanagement. Voor het eerst in zijn carrière haalde hij alle concurrenten tijdens één race op de baan in. Sebastian Vettel, Kimi Raikkonen, Valtteri Bottas en Lewis Hamilton werden voorbij gevlogen. Wat kon Verstappen nog van de zege afhouden? Totaal onverwacht werd de Nederlandse droom bruut verstoord door een shot van een gespinde Verstappen. Achterblijver Esteban Ocon beroofde de Red Bull-coureur van een meer dan verdiende zege. Verstappen was furieus en liet dat ook duidelijk merken, met wat geduw. De taakstraf van de FIA voor het incident maakte de tongen nog meer los: eens te meer domineerde Max Verstappen de headlines.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden