Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

De Vries besluit briljant Spa-weekend met nasmaak

Even leek er een stunt in de maak: Nyck de Vries had, gestart vanaf de achtste plaats nadat hij de zaterdagwedstrijd in de Formule 2 op zijn naam had geschreven, voor de eerste bocht liefst vijf tegenstanders ingehaald. Een nieuwe podiumfinish voor het oog van tienduizenden landgenoten zat er echter niet in: in de laatste ronde moest de Sneker, op dat moment rijdend op P2, Lando Norris en Alexander Albon langszij laten.

De start van De Vries was om door een ringetje te halen. De Nederlander maakte op weg naar de eerste bocht liefst vijf plaatsen goed, om zich na de knik van La Source terug te vinden op de derde plaats.

De als tweede vertrokken Luca Ghiotto werd enkele ronden later ingerekend. Polesitter Nicholas Latifi bleek een stap te ver: de Canadees had inmiddels voldoende voorsprong opgebouwd om de zege over de streep te kunnen trekken. Daarachter leek De Vries comfortabel op weg naar P2, alvorens hij in de slotronden wederom kreeg te kampen met banden die over hun top heen waren. Norris en Albon hadden het rubber beter weten te conserveren en konden de worstelende Nederlander zodoende passeren. In de strijd om het kampioenschap gebeurden er interessante dingen op het Ardennencircuit. Middels het scoren van een flinke sloot punten liep De Vries met grote stappen in op de leiders - Lando Norris wist, na op zaterdag een beetje terrein te hebben verloren, weer in te lopen op de aanvoerder in de titelstrijd. Waar de McLaren-protégé P2 liet noteren, kwam kampioenschapsleider George Russell niet verder dan P7. Het tweetal wordt daardoor gescheiden door slechts vijf puntjes. De overige puntenposities werden ingenomen door Artem Markelov (vijfde), Ghiotto (zesde) en Arjun Maini (achtste). De actie zal volgende week worden vervolgd op het historische circuit van Monza, er zijn in totaal nog drie raceweekends te gaan in de Formule 2. De Vries bezet de vierde plaats in de strijd om het kampioenschap, de Nederlander heeft 153 punten - dat zijn er 35 minder dan Russell. In een raceweekend zijn er 48 punten te verdienen.

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'