Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

De Vries besluit tweede Formule 2-seizoen op vierde plek in stand

In de laatste Formule 2-race van het seizoen 2018 is de Nederlander Nyck de Vries als vijfde over de eindstreep gekomen. De Prema-coureur mocht vanaf dezelfde plaats aanvangen. De racewinst op het Yas Marina Circuit ging naar Antonio Fuoco.

De titelstrijd was na de zaterdagrace in Abu Dhabi beslist, doordat George Russell de race op zijn naam wist te schrijven. De 20-jarige Brit besloot zijn enige F2-seizoen op die manier in stijl - volgend jaar is Russell in de Formule 1 te bewonderen.

Wie ook promoveert naar de koningsklasse van de autosport, is de 19-jarige Lando Norris. De toekomstig racerijder van McLaren kwam tijdens de Formule 2-finalerace als tweede binnen. Zodoende ontnam Norris tegenstander Alexander Albon de tweede plek in de stand om het kampioenschap, op het laatste moment. Norris mag zich zodoende vicekampioen van 2018 noemen. Voor De Vries bleef het bij een vierde plaats, eentje die de 23-jarige na de hoofdrace op zaterdag eigenlijk amper meer kon ontgaan. Slechts Artem Markelov had De Vries nog van P4 kunnen stoten, de Rus kende echter een zeer chaotische tweede F2-race in Abu Dhabi en kwam daarin niet verder dan P7. Wat het Nederlandse talent in 2019 gaat doen is nog niet bekend, al lijkt het mogelijk dat De Vries er nog een derde seizoen in de opstapklasse onder de Formule 1 aan vast plakt. Geruchten doen de ronde dat de Sneker in zou kunnen stappen bij ART Grand Prix, het team dat dit jaar in de persoon van Russell de kampioen afleverde. De Vries kent ART: hij kwam in 2016 al voor de equipe uit, destijds in de GP3 Series.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'