Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Nyck de Vries

De Vries blikt terug op F1-avontuur: "Natuurlijk doet het pijn"

Nyck de Vries heeft een nieuw zitje gevonden en keert weer terug naar de Formule E, maar blikt nog kort terug op zijn Formule 1-avontuur.

De Vries Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Na een aantal weken rust voor Nyck de Vries, die eerder dit Formule 1-seizoen zijn stoeltje verloor bij AlphaTauri, zijn er nieuwe plannen aangekondigd. De F2-en FE-kampioen keert terug naar de elektrische tegenhanger van de koningsklasse en zal voor Mahindra gaan racen.

Geen grote verrassing, want met het track record van De Vries zijn er buiten de F1 genoeg kansen voor de Nederlander. Na zijn exit nam hij rustig de tijd om te kijken wat zijn volgende plannen zouden worden. "Dat ik een korte periode heb genomen voor een reset lijkt me heel menselijk. Reflecteren op wat je hebt gedaan, waar je staat en wat je wil gaan doen", zegt hij tegen The Race.

"Daar heb ik nu genoeg tijd voor gehad en nu kan ik niet wachten en voel ik nieuwe motivatie om weer te gaan racen", aldus De Vries, die ook kort terugblikt op het verliezen van zijn zitje eerder dit jaar. "Natuurlijk doet het pijn dat er een vroegtijdig einde kwam. Dit was iets waar ik jaren van heb gedroomd, maar ik zie het leven als verschillende hoofdstukken en fases."

"Net zoals ik in mijn persoonlijke post meldde, is het leven geen 'bestemming', maar een 'reis'. Ik denk dat als je er vanuit dat perspectief naar kijkt, je je beter kan resetten en weer door kan gaan. We zijn nu aangekomen bij een nieuw hoofdstuk, iets waar ik niet op kan wachten", aldus De Vries, dit eind dit jaar weer in actie komt tijdens de testdagen van de Formule E, alvorens hij in januari aan het seizoen van 2024 begint.

Ook interessant:

Sublieme Verstappen laat stoeltje Perez nog meer wankelen

Hieperdepiep! Red Bull pakte de wereldtitel voor teams in de Formule 1. Hulde aan Max Verstappen en Sergio Perez! Of toch vooral aan Verstappen, Ruud Dimmers, Tom Coronel en Joris Mosterdijk?

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Nyck de Vries

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

2 reacties

Viaplay

Unibet
x
Max Verstappen De dag waar de F1-kampioen een jaar lang naartoe heeft gewerkt