Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Nyck de Vries

De Vries blikt terug op tegenvaller in GP Canada: "Prima race tot dat punt"

Nyck de Vries was naar eigen zeggen prima bezig in de Grand Prix van Canada, maar een moment met Kevin Magnussen zorgde voor een forse tegenslag. De Nederlander viel ver terug en eindigt het weekend zonder punten.

De Vries Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

AlphaTauri-coureur Nyck de Vries kon al uitgaan van een lastige race, dit gezien zijn startpositie vanaf de achttiende plaats. Met een kort vooruitzicht op een betere finishplaats werd hij echter alsnog achttiende. De reden? Onder meer een moment met Kevin Magnussen toen hij de Haas-coureur wilde inhalen.

De actie eindigde met beide coureurs in de uitloopstrook, waarna ze achteruit rijden hun weg terug moesten zoeken naar het circuit. Toch is De Vries relatief positief: "Ik vond het een prima race tot dat punt, alleen waren we niet competitief genoeg dit weekend. In alle omstandigheden denk ik dat we iets tekort kwamen", zegt hij bij Viaplay.

"Alleen track positie was cruciaal, maar er was een DRS-trein." Na het terugvallen in de achterhoede kwam De Vries niet meer richting het middenveld, waardoor hij nog op nul punten blijft steken dit Formule 1-seizoen.

Bekijk het interview met De Vries en het bewuste moment met Magnussen hieronder!

De Vries blikt terug op GP Canada

Het incident van De Vries en Magnussen

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Canada 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Opmerkelijk McLaren-junior paar uur na aankondiging geschorst