Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Nyck de Vries

De Vries denkt niet meer aan mislukt F1-avontuur: "Het is een gesloten boek"

Nyck de Vries gaat dit weekend in Sao Paolo, Brazilië op jacht naar een goed resultaat in de Formule E. De Nederlander vertelt in gesprek met RacingNews365 dat hij niet meer aan het mislukte Formule 1-avontuur bij AlphaTauri, nu Visa Cash App RB (RB), denkt.

De Vries Mortara Mahindra
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mahindra Racing

Nyck de Vries is sinds begin 2024 namens Mahindra actief in de Formule E. Bovendien rijdt de Nederlander ook namens Toyota in het WEC (World Endurance Championship) en zo is hij weer volle bak bezig na zijn korte avontuur in de Formule 1. De Vries mocht vorig jaar bij AlphaTauri, nu bekend als RB, instappen, maar werd na tien races al opzij geschoven. Daniel Ricciardo was zijn vervanger.

De Vries liet in de beginfase van 2023 geen geweldige indruk achter en maakte hardhandig kennis met de werkwijze van Red Bull. Het team staat erom bekend dat ze snel coureurs opzij schuiven indien ze niet meteen geweldig presteren. Het beste resultaat van De Vries was de twaalfde plaats in Monaco, al pakte hij een jaar eerder wel punten namens Williams. De Vries viel op Monza in voor de zieke Alex Albon.

Nu is De Vries dus teruggekeerd naar zijn geliefde Formule E. De coureur pakte al eens de titel in het seizoen 2020/2021 en gaat nu met Mahindra op jacht naar nieuw succes. Het team moet nog wel een stapje zetten, want De Vries wist nog geen punten te pakken.

Maar heeft De Vries het gevoel dat hij een eerlijke kans heeft gekregen in de Formule 1? De Nederlander denkt er eigenlijk niet meer over na, vertelt hij in een exclusief gesprek met RacingNews365. "Ik kijk er niet op die manier naar. Ik zie het als een gesloten boek en ik heb er niet echt een gevoel bij wat het team nu doet en bereikt. Ik vind het geweldig om naar de Formule 1 te kijken, omdat ik van onze sport houd. En of RB het nu wel of niet goed doet, ik wens ze het allerbeste."

De Vries heeft nog wel wat mooie woorden over voor RB. "Ik ben het team dankbaar dat ze me de kans gegeven hebben en ik ben erg blij in welke klassen ik nu actief ben. Daar nam ik natuurlijk al aan deel voordat ik naar de Formule 1 ging."

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China