De Vries derde in Sotsji, Albon grijpt Formule 2-zege

29 sep. 2018 16:43 René Oudman 0 reacties
Op vrijdag reed Nyck de Vries naar een prachtige poleposition op het Sochi Autodrom, op zaterdag heeft de 23-jarige Nederlander zijn uitgangspositie niet om weten te zetten in een overwinning. De Vries besloot de hoofdrace van de Formule 2 in Rusland op een derde plaats.

DAMS-rijder Alexander Albon bleek ijzersterk in de wedstrijd: het tempo dat de Britse Thai kon overleggen kon door niemand worden gepareerd. George Russell wist een bijzonder grote stap richting de titel te zetten door als vierde over de eindstreep te geraken, terwijl rivaal Lando Norris niet finishte.

De Vries had bij het doven van de startlichten zijn koppositie kunnen verdedigen, de als tweede opgelijnde Norris kwam met horten en stoten van zijn plek. Voor De Vries was het zaak om Russell achter zich te houden, iets waar de Sneker in wist te slagen.

Na de pitstopserie was het echter aan Albon. De voormalig Red Bull-junior, die volgend jaar zijn kunsten zal vertonen in de Formule E, bleek ongenaakbaar op het Sochi Autodrom. Het tempo van de DAMS-wagens was sowieso bijzonder goed: Nicholas Latifi maakte er een dubbelzege van, door De Vries een aantal ronden voor de finishvlag werd gezwaaid in te halen.

Sergio Sette Camara, Antonio Fuoco, Alessio Lorandi en Roberto Merhi completeerden de top acht en vanwege de regel van de omgekeerde grid starten zijn morgen in de top vier, met Merhi op pole. De laatste twee puntenplaatsen werden veroverd door Tadasuke Makino en Louis Delétraz.

Russell heeft met nog drie races te gaan een voorsprong van 34 punten op Norris, maar dat is door de zege van Albon inmiddels niet meer zijn naaste rivaal. De DAMS-rijder heeft dertig punten achterstand. Russell kan dit weekend zodoende nog geen kampioen worden.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen