Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

De Vries: "Doel is om in 2020 in de Formule 1 te rijden"

Voorafgaand aan het Formule 2-seizoen sprak Nyck de Vries de hoop uit dat hij, na titelwinst, door zou stromen naar de Formule 1. Het seizoen liep anders, maar zijn ambitie om de F1 te halen geeft de Nederlander niet op.

Na een seizoen met ups en downs eindigde Nyck de Vries als vierde in het Formule 2-kampioenschap. Een jaar met mooie successen, waaronder een zege in Spa, maar ook diverse fouten. De gedroomde overstap naar de Formule 1 zit er in 2019 niet in, maar blijft levend. "Mijn droom is om volgend seizoen Formule 2-kampioen te worden en dan met de F1-link die ik dan zou hebben, in 2020 mijn Formule 1-debuut te maken", vertelt hij aan Nu.nl

In 2018 deed De Vries veel stof opwaaien door op televisie te verklaren dat hij bij titelwinst zeker was van een stoeltje bij McLaren. Dat gevecht ging tussen hem en de jonge Lando Norris. De Brit trok daarbij aan het langste eind. Titelwinst in 2019 moet nieuwe deuren doen openen voor de talentvolle Fries, die nu iets voorzichtiger is in zijn uitlatingen: "Het is niet helemaal zwart-wit, ondanks dat het een feit is dat alle kampioenen gewoon doorstromen naar de Formule 1." Jarenlang maakte De Vries onderdeel uit van het talentenprogramma van McLaren, maar de Britse renstal steunde hem niet bij een F1-avontuur. De samenwerking met McLaren had voor- en nadelen, zo laat De Vries weten. "Ik sta van jongs af aan onder contract bij McLaren en dat heeft voor-en nadelen. Je bent dankbaar om in het opleidingsprogramma te komen, maar je bent niet langer eigen stuurman op je schip."

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'