Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Nyck de Vries

De Vries doorbreekt stilte en reageert op Red Bull-ontslag

Ruim een week nadat naar buiten kwam dat Nyck de Vries per direct Formule 1-coureur af is, reageert hij voor het eerst op zijn vroege vertrek.

De Vries
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Op de dinsdag na de Grand Prix van Groot-Brittannië werd bekendgemaakt dat Nyck de Vries per direct zou worden vervangen door Daniel Ricciardo. Officiële reacties van Red Bull en AlphaTauri kwamen al wel naar buiten, maar De Vries zelf wachtte nog met een reactie op het nieuws. Een week later laat hij voor het eerst van zich horen.

"Na de recente gebeurtenissen heb ik besloten om wat tijd voor mezelf te nemen. Weg van de sociale media, wat ik zal blijven doen. Ik wil Red Bull en AlphaTauri bedanken voor de kans om mijn droom waar te maken. Natuurlijk doet het pijn dat de F1-kans waar ik zo lang van droomde vroegtijdig is geëindigd, maar het leven is geen eindbestemming. Het is een reis. Soms moet je een moeilijke weg nemen om te komen waar je wilt komen."

De voormalig Formule 1-coureur bedankt vrienden en familie en zegt uit te kijken naar het volgende hoofdstuk in zijn carrière. Daarnaast bedankt hij zijn fans: "Iedereen bedankt voor de lieve en bemoedigende berichten van de afgelopen week. Het was hartverwarmend om jullie steun te voelen", aldus de Nederlander.

Eerdere geruchten over De Vries in de media spreekt hij direct tegen. "Ik heb een aantal interessante artikelen gezien over dingen die ik zou hebben gezegd. Voor de duidelijkheid: ik heb niet met de media gesproken en voorlopig geniet ik van wat tijd voor mezelf. Ik wens jullie allemaal een fijne zomer."

Ook interessant:

Niemand gaat Verstappen een duimbreed in de weg leggen in Hongarije

De Vries is zijn zitje in de Formule 1 kwijt, terwijl Perez voorafgaand aan de GP van Hongarije op scherp staat. En wat moeten we verwachten van Ricciardo op de Hungaroring? Dat en nog veel meer bespreken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk in een gloednieuwe aflevering van de RN365 F1-podcast, hieronder te beluisteren!

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Silly Season Red Bull in gesprek met Sainz over F1-contract