Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

De Vries adviseert zichzelf: "Belangrijk om jezelf te beschermen"

AlphaTauri-teambaas Franz Tost zei eerder dit jaar dat 'je een debutant in de Formule 1 drie jaar de tijd moet geven' om te wennen aan de sport. Tijdens de persconferentie op de donderdag in Silverstone wordt De Vries gevraagd of hij de mening van zijn teambaas deelt. De coureur uit Sneek geeft antwoord en vertelt hoe over hij omgaat met de mediadruk.

"Het is voor mij niet relevant hoe er gesproken wordt", zegt De Vries tegenover onder andere RacingNews365 gedurende de persconferentie. "Het gaat erom wat ik op het circuit laat zien en hoe ik samenwerk met mijn team. Mijn team helpt mij om zo goed mogelijk te presteren, we doen het samen." De Vries vervolgt zijn antwoord: "Er moet altijd wat gezegd worden binnen de Formule 1. Soms worden er dingen gezegd en geschreven die een bepaalde storyline creëren. Een dag later kan het het tegenovergestelde zijn. Ik houd mij er niet mee bezig, het is niet relevant."

De Vries keert media de rug toe: "Het helpt om niks te lezen"

Op de vraag of het de AlphaTauri-coureur tegenvalt om met de media om te gaan, antwoordt hij: "Ik zal niet ontkennen dat het me verbaast hoe snel de wind verandert. Binnen een uur tijd kan jullie hele perceptie veranderen en daardoor die van de hele wereld." De Vries gaat verder: "Of ja, de hele wereld - in ieder geval de personen die zich ermee bezighouden. Dat is inherent aan deze wereld en daarom verbaast het me aan de andere kant ook niet. Het is namelijk altijd al zo geweest. Het is belangrijk om jezelf er tegen te beschermen en jezelf af te sluiten." De coureur uit Friesland geeft aan dat hij er geen moeite mee heeft om zichzelf af te sluiten van het kritische medialandschap. Sinds het begin van dit Formule 1-seizoen volgt hij geen (F1-)nieuws meer. "Ik lees niks", zegt hij stellig. "Ik hou van onze sport en heb heel veel passie. Ik vind het ook leuk om andere sporten en raceklassen te volgen, maar dat doe ik momenteel wat minder, omdat het onontkoombaar is om Formule 1-nieuws te ontwijken. Zoals ik eerder al zei, probeer ik de beste versie van mezelf te zijn. Dat is waar ik mee bezig ben. Wat iemand vandaag of morgen zegt, kan overmorgen weer anders zijn. Daar kan ik mijn emoties niet door laten leiden, want dan zit ik 24/7 in een achtbaan", aldus De Vries.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"