Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

De Vries: "Ik werd vier keer afgewezen voor de Formule 1"

Nyck de Vries staat in 2023 fulltime op de Formule 1-grid en daarmee komt zijn vurige wens uit. Toch waren er momenten waarop hij het geloof erin dreigde te verliezen. Bijvoorbeeld na vier afwijzingen in korte tijd.

Nyck de Vries is AlphaTauri Formule 1-coureur. Over dik twee maanden begint hij aan zijn eerste volledige seizoen in de Formule 1. Het stapt misschien op wat latere leeftijd in dan gebruikelijk is, maar dat mag de pret niet drukken. Zijn droom is uitgekomen, maar er waren momenten dat De Vries de hoop bijna opgaf. Dat vertelt hij in gesprek met JayJay Boske voor het Youtube-kanaal DAY1 . "Eerlijk gezegd waren er meer momenten waarop ik dacht dat het nooit zou gaan gebeuren dan dat het wél zou gaan gebeuren", zo begint hij. "Het is niet zo dat ik daar gefrustreerd door raakte, want ik was tegelijkertijd heel blij met wat ik wél had en met de kansen die ik wél kreeg." "Anderzijds ben je wel constant bij die Formule 1-weekenden aanwezig en dan is het wel heel erg in your face dat jij niet rijdt. Je bent er heel dichtbij en tegelijkertijd ook heel ver bij vandaan."

"Ik heb echt wel dagen gehad dat ik dacht 'phoe, dit gaat hem niet meer worden. Maar diep van binnen hield ik altijd een soort geloof en ondanks dat ik sinds 2021 vier keer ben afgewezen...", zo vervolgt De Vries als hij wordt onderbroken door Boske. Afgewezen? Hoe dan? "Nadat ik de Formule 2 had gewonnen (in 2019, red.) was er geen plek voor mij in de Formule 1. Dat is dan toch een soort afwijzing. In 2021 won ik het Formule E-kampioenschap en waren we er heel dichtbij, maar lukte het uiteindelijk ook niet." "En ook gedurende he afgelopen seizoen waren er misschien wel twee of drie momenten waarop er echt serieus over de toekomst werd gesproken. Iedere keer moest er een antwoord komen, omdat ik ook andere verplichtingen had buiten de Formule 1." Hij kreeg dus steeds nul op het rekest, maar het feit dat hij een aantal keer al dichtbij was, maakte ook dat hij een sprankje hoop hield: "Dat was genoeg om ook de drive te blijven behouden en om niet op te geven."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"