Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

De Vries in actie tijdens Formule E-test in Marrakesh

Nyck de Vries rijdt dit seizoen in de Formule 2 voor het team van ART Grand Prix, maar krijgt nu de kans om te testen in de Formule E. De jonge Nederlander komt namelijk in actie voor Audi's Formule E-team Virgin.

De Formule E-test vindt plaats op 14 januari, een dag nadat de E-prix van Marrakesh wordt verreden. Voor de Vries is het niet de eerste keer dat hij mag testen in de Formule E. Ook vorig jaar was hij al van de partij tijdens de test in Marrakesh. Hij kwam toen in actie voor het fabrieksteam van Audi, maar dit jaar kiest Audi voor DTM-coureur Jamie Green en vaste testrijder Nico Müller.

Het team van Virgin staat dit jaar met de Nederlander Robin Frijns en de Brit Sam Bird aan de start van het nieuwe Formule E-seizoen en geeft nu De Vries een kans om zich te bewijzen. De Vries ziet deze Formule E-test als een mooie kans om zijn kunsten te laten zien en is blij dat hij opnieuw hiervoor is benaderd. "De Formule E is een veelbelovende klasse. Ik zie het als een mooie kans om het nieuwe seizoen mee te beginnen. Het is natuurlijk geweldig om met de nieuwe Gen2 te mogen testen. Ik heb er enorm veel zin in om met het team het testprogramma te gaan afwerken en ze van zoveel mogelijk feedback te voorzien."

1082199658041131008

Great way to kick off 2019. Joining @EnvisionVirgin for the @FIAFormulaE Test in Marrakech. Thank you for the opportunity! pic.twitter.com/A1HXWdqqWs — Nyck de Vries (@nyckdevries) 7 januari 2019

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'