Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Nyck de Vries

De Vries koestert aanmoedigingen Verstappen: "Kwam als een grote broer naar me toe"

Vanaf 2023 hebben we twee Nederlanders in de Formule 1, twee Nederlanders bovendien die het heel goed met elkaar kunnen vinden. Dat bleek ook wel uit hoe Verstappen De Vries aanmoedigde op Monza en hoe hij hem richting een AlphaTauri stoeltje praatte.

Verstappen De Vries Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Content Pool

Max Verstappen en Nyck de Vries kennen elkaar al bijna hun hele leven. Ze reisden op dezelfde manier naar de kartcircuits overal ter wereld, maar vanwege het leeftijdsverschil van twee jaar raceten ze nooit direct tegen elkaar. Tot de Formule 1 Grand Prix van Italië dit jaar.

"Ironisch genoeg stonden we ook nog naast elkaar op de grid", aldus De Vries in de podcast Beyond The Grid. "We appten elkaar daarover op zaterdagavond en opnieuw op zondagmorgen. En op de grid kwam hij naar me toe alsof hij een soort oudere broer was en daar moedigde hij me nog eens aan. Dat was er vriendelijk van hem. Hij was heel erg behulpzaam."

Samen een hapje eten

Maar daar hield de behulpzaamheid van Verstappen niet op. Een dag later spraken ze elkaar weer, dit keer tijdens een etentje in Monaco. Ze spraken over de kansen van De Vries op een fulltime F1-zitje.

"Het mag duidelijk zijn dat we al langer in gesprek waren met Williams en ook op de dinsdag na Monza sprak ik nog met Jost (Capito, Williams-teambaas, red.). Op dat moment stond bovendien de Alpine-test ook al gepland. Die test was echter al lang voor de GP van Italië ingepland en vóór de race op Spa-Francorchamps bezocht ik Alpine al in Enstone."

"Max en ik spraken open over dit alles en toen kwamen we op de mogelijkheden die er misschien bij AlphaTauri en Helmut Marko zouden liggen. Dat is hoe dat is gelopen. Later die week, en ik ben duidelijk gespot in Graz, heb ik twee dagen met Marko doorgebracht in Oostenrijk.

Als interview-host Tom Clarkson hem wijst op het feit dat er volgend jaar twee Nederlands op de grid staan in de Formule 1 Grand Prix van Nederland op Zandvoort, blijft De Vries bescheiden: "Max verdient alle support van de wereld, zeker vanuit Nederland. Hij deed en doet het geweldig. Hij won een kampioenschap en in de toekomst zal hij er nog meer winnen. Maar ik hoop dat er ook wat Oranjefans voor mij zullen juichen."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull gaan Mercedes de genadeklap uitdelen

In de nieuwste RacingNews365 F1-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk uitgebreid vooruit op de GP van de Verenigde Staten, waar Max Verstappen en Red Bull de genadeklap uit kunnen delen aan Mercedes (en Ferrari). Beluister 'm hieronder.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Nyck de Vries

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

10 reacties

Viaplay

Unibet
x
RN365 F1-podcast Max Verstappen reed op 80% van zijn kunnen