Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Nyck de Vries

De Vries koestert aanmoedigingen Verstappen: "Kwam als een grote broer naar me toe"

Vanaf 2023 hebben we twee Nederlanders in de Formule 1, twee Nederlanders bovendien die het heel goed met elkaar kunnen vinden. Dat bleek ook wel uit hoe Verstappen De Vries aanmoedigde op Monza en hoe hij hem richting een AlphaTauri stoeltje praatte.

Verstappen De Vries Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Content Pool

Max Verstappen en Nyck de Vries kennen elkaar al bijna hun hele leven. Ze reisden op dezelfde manier naar de kartcircuits overal ter wereld, maar vanwege het leeftijdsverschil van twee jaar raceten ze nooit direct tegen elkaar. Tot de Formule 1 Grand Prix van Italië dit jaar.

"Ironisch genoeg stonden we ook nog naast elkaar op de grid", aldus De Vries in de podcast Beyond The Grid. "We appten elkaar daarover op zaterdagavond en opnieuw op zondagmorgen. En op de grid kwam hij naar me toe alsof hij een soort oudere broer was en daar moedigde hij me nog eens aan. Dat was er vriendelijk van hem. Hij was heel erg behulpzaam."

Samen een hapje eten

Maar daar hield de behulpzaamheid van Verstappen niet op. Een dag later spraken ze elkaar weer, dit keer tijdens een etentje in Monaco. Ze spraken over de kansen van De Vries op een fulltime F1-zitje.

"Het mag duidelijk zijn dat we al langer in gesprek waren met Williams en ook op de dinsdag na Monza sprak ik nog met Jost (Capito, Williams-teambaas, red.). Op dat moment stond bovendien de Alpine-test ook al gepland. Die test was echter al lang voor de GP van Italië ingepland en vóór de race op Spa-Francorchamps bezocht ik Alpine al in Enstone."

"Max en ik spraken open over dit alles en toen kwamen we op de mogelijkheden die er misschien bij AlphaTauri en Helmut Marko zouden liggen. Dat is hoe dat is gelopen. Later die week, en ik ben duidelijk gespot in Graz, heb ik twee dagen met Marko doorgebracht in Oostenrijk.

Als interview-host Tom Clarkson hem wijst op het feit dat er volgend jaar twee Nederlands op de grid staan in de Formule 1 Grand Prix van Nederland op Zandvoort, blijft De Vries bescheiden: "Max verdient alle support van de wereld, zeker vanuit Nederland. Hij deed en doet het geweldig. Hij won een kampioenschap en in de toekomst zal hij er nog meer winnen. Maar ik hoop dat er ook wat Oranjefans voor mij zullen juichen."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull gaan Mercedes de genadeklap uitdelen

In de nieuwste RacingNews365 F1-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk uitgebreid vooruit op de GP van de Verenigde Staten, waar Max Verstappen en Red Bull de genadeklap uit kunnen delen aan Mercedes (en Ferrari). Beluister 'm hieronder.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game

13 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Verboden FIA grijpt in en verbiedt Mercedes innovatie-per direct