Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

De Vries koestert aanmoedigingen Verstappen: "Kwam als een grote broer naar me toe"

Vanaf 2023 hebben we twee Nederlanders in de Formule 1, twee Nederlanders bovendien die het heel goed met elkaar kunnen vinden. Dat bleek ook wel uit hoe Verstappen De Vries aanmoedigde op Monza en hoe hij hem richting een AlphaTauri stoeltje praatte.

Max Verstappen en Nyck de Vries kennen elkaar al bijna hun hele leven. Ze reisden op dezelfde manier naar de kartcircuits overal ter wereld, maar vanwege het leeftijdsverschil van twee jaar raceten ze nooit direct tegen elkaar. Tot de Formule 1 Grand Prix van Italië dit jaar. "Ironisch genoeg stonden we ook nog naast elkaar op de grid", aldus De Vries in de podcast Beyond The Grid . "We appten elkaar daarover op zaterdagavond en opnieuw op zondagmorgen. En op de grid kwam hij naar me toe alsof hij een soort oudere broer was en daar moedigde hij me nog eens aan. Dat was er vriendelijk van hem. Hij was heel erg behulpzaam."

Samen een hapje eten

Maar daar hield de behulpzaamheid van Verstappen niet op. Een dag later spraken ze elkaar weer, dit keer tijdens een etentje in Monaco. Ze spraken over de kansen van De Vries op een fulltime F1-zitje. "Het mag duidelijk zijn dat we al langer in gesprek waren met Williams en ook op de dinsdag na Monza sprak ik nog met Jost (Capito, Williams-teambaas, red.). Op dat moment stond bovendien de Alpine-test ook al gepland. Die test was echter al lang voor de GP van Italië ingepland en vóór de race op Spa-Francorchamps bezocht ik Alpine al in Enstone." "Max en ik spraken open over dit alles en toen kwamen we op de mogelijkheden die er misschien bij AlphaTauri en Helmut Marko zouden liggen. Dat is hoe dat is gelopen. Later die week, en ik ben duidelijk gespot in Graz, heb ik twee dagen met Marko doorgebracht in Oostenrijk. Als interview-host Tom Clarkson hem wijst op het feit dat er volgend jaar twee Nederlands op de grid staan in de Formule 1 Grand Prix van Nederland op Zandvoort, blijft De Vries bescheiden: "Max verdient alle support van de wereld, zeker vanuit Nederland. Hij deed en doet het geweldig. Hij won een kampioenschap en in de toekomst zal hij er nog meer winnen. Maar ik hoop dat er ook wat Oranjefans voor mij zullen juichen."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'