Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Nyck de Vries

De Vries krijgt een duidelijke opdracht mee van AlphaTauri

AlphaTauri-teambaas Franz Tost heeft hoge verwachtingen van de ervaren De Vries wanneer hij in 2023 zijn eerste F1-race zal rijden als fulltime F1-coureur voor het team.

De Vries
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In het GP-weekend van Japan werd officieel bekend gemaakt dat Nyck de Vries voor AlphaTauri zal gaan rijden in 2023 en dat Pierre Gasly het team zal verlaten. AlphaTauri-teambaas Franz Tost heeft hoge verwachtingen van de Nederlander en geeft hem een duidelijke opdracht mee.

Normaliter neemt het team de wat minder ervaren coureurs uit het Red Bull juniorprogramma aan, voor wie AlphaTauri moet dienen als potentieel opstapje naar het topteam Red Bull, zoals bijvoorbeeld bij Max Verstappen is gebeurd. Maar volgend seizoen doen ze het met De Vries net iets anders. Hoewel de Nederlander nog niet veel races heeft gereden in de Formule 1, wordt hij toch gezien als ervaren coureur omdat hij in vele andere racecategorieën heeft gereden.

"Ik verwacht dat deze leerperiode voor Nyck slechts een paar tests zal omvatten. Dat betekent dat ik verwacht dat hij vanaf de eerste race in 2023 zeer competitief is", zo is Tost te horen tegenover de media.

Omdat De Vries dit seizoen nog als reservecoureur onder contract staat bij Mercedes, hoopt AlphaTauri de Nederlander nog te kunnen laten rijden in de Young Driver Test in Abu Dhabi.

Hoge verwachtingen

Naast de hoge verwachtingen voor De Vries, heeft AlphaTauri ook hoge verwachtingen van teamgenoot Yuki Tsunoda, die volgend jaar zijn derde F1-seizoen zal rijden. Aangezien de ervaren Gasly het team zal verlaten, heeft het team input nodig van beide coureurs wanneer er problemen met de auto zijn.

"De begeleiding van het team hangt af van de prestaties van de auto", vertelt Tost. "Als we een goede auto hebben, is het voor beide coureurs makkelijk. Hebben we problemen met de auto, dan denk ik dat het niet zo makkelijk zal zijn om alles op te lossen, omdat Nyck nog niet zoveel F1-ervaring heeft."

"Yuki zit nog in een leerproces, maar ik denk dat Yuki volgend jaar volwassen genoeg moet zijn om technische adviezen te geven. Toch verwacht ik veel van Nyck, omdat hij ervaring heeft in verschillende racecategorieën waar hij races en kampioenschappen heeft gewonnen. Daarom denk ik dat we, als de auto werkt, een succesvol jaar zullen hebben."

Ook interessant:

Weergaloze Verstappen gaf concurrentie rijles

Wat een ronduit opmerkelijk raceweekend hebben we achter de rug! Van de wereldtitel van Max Verstappen tot de aankondiging van Nyck de Vries bij AlphaTauri. Van tractoren op de baan tot complete onduidelijkheid over de puntentelling. Dit en meer bespreken coureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game

9 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Lewis Hamilton voelt zich aangevallen door Verstappen: "Heeft te maken met mijn succes"