Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

De Vries krijgt een duidelijke opdracht mee van AlphaTauri

AlphaTauri-teambaas Franz Tost heeft hoge verwachtingen van de ervaren De Vries wanneer hij in 2023 zijn eerste F1-race zal rijden als fulltime F1-coureur voor het team.

In het GP-weekend van Japan werd officieel bekend gemaakt dat Nyck de Vries voor AlphaTauri zal gaan rijden in 2023 en dat Pierre Gasly het team zal verlaten. AlphaTauri-teambaas Franz Tost heeft hoge verwachtingen van de Nederlander en geeft hem een duidelijke opdracht mee. Normaliter neemt het team de wat minder ervaren coureurs uit het Red Bull juniorprogramma aan, voor wie AlphaTauri moet dienen als potentieel opstapje naar het topteam Red Bull, zoals bijvoorbeeld bij Max Verstappen is gebeurd. Maar volgend seizoen doen ze het met De Vries net iets anders. Hoewel de Nederlander nog niet veel races heeft gereden in de Formule 1, wordt hij toch gezien als ervaren coureur omdat hij in vele andere racecategorieën heeft gereden. "Ik verwacht dat deze leerperiode voor Nyck slechts een paar tests zal omvatten. Dat betekent dat ik verwacht dat hij vanaf de eerste race in 2023 zeer competitief is", zo is Tost te horen tegenover de media. Omdat De Vries dit seizoen nog als reservecoureur onder contract staat bij Mercedes, hoopt AlphaTauri de Nederlander nog te kunnen laten rijden in de Young Driver Test in Abu Dhabi.

Hoge verwachtingen

Naast de hoge verwachtingen voor De Vries, heeft AlphaTauri ook hoge verwachtingen van teamgenoot Yuki Tsunoda, die volgend jaar zijn derde F1-seizoen zal rijden. Aangezien de ervaren Gasly het team zal verlaten, heeft het team input nodig van beide coureurs wanneer er problemen met de auto zijn. "De begeleiding van het team hangt af van de prestaties van de auto", vertelt Tost. "Als we een goede auto hebben, is het voor beide coureurs makkelijk. Hebben we problemen met de auto, dan denk ik dat het niet zo makkelijk zal zijn om alles op te lossen, omdat Nyck nog niet zoveel F1-ervaring heeft." "Yuki zit nog in een leerproces, maar ik denk dat Yuki volgend jaar volwassen genoeg moet zijn om technische adviezen te geven. Toch verwacht ik veel van Nyck, omdat hij ervaring heeft in verschillende racecategorieën waar hij races en kampioenschappen heeft gewonnen. Daarom denk ik dat we, als de auto werkt, een succesvol jaar zullen hebben."

Viaplay
x
Live Kwalificatie Formule 1 GP China 2024