Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

De Vries krijgt verrassende 'concurrent' voor mogelijk vrijkomend racestoeltje Ricciardo

Nyck de Vries heeft concurrentie voor het zitje van Daniel Ricciardo, mocht deze volgende week beschikbaar komen. De Australiër zit momenteel namelijk in isolatie na een positieve coronatest.

Daniel Ricciardo ontbreekt tijdens de testdagen in Bahrein bij McLaren vanwege een positieve coronatest. De Australiër voelde zich op donderdag niet lekker, waarna hij besloot niet te gaan testen. Toen testte hij dus positief en ging hij helemaal in isolatie in Bahrein. Volgende week staat daar de eerste race op het programma, dus deze komt misschien in gevaar. Volgens de Bahreinse regels mag Ricciardo echter weer op tijd voor het eerste Grand Prix-weekend uit isolatie als hij geen klachten meer heeft.

McLaren kijkt naar een plan B

Toch moet McLaren het zekere voor het onzekere nemen en alvast kijken wie er beschikbaar is als Ricciardo niet kan racen tijdens het eerste weekend. Stoffel Vandoorne en Nyck de Vries zijn reservecoureurs van Mercedes, dat een afspraak heeft met McLaren. Zij kwamen daarom meteen in beeld. Stoffel Vandoorne is volgend week echter in Sebring voor het WEC, dus alleen De Vries is in dat geval beschikbaar.

1502645695362351104

In the spirit of offering maximum racing opportunities to our stable of young talent, we have agreed that @McLarenF1 may call upon BWT Alpine F1 Team Reserve Driver @OscarPiastri in the event one of their drivers is unable to race. pic.twitter.com/etmryT1UrJ — BWT Alpine F1 Team (@AlpineF1Team) March 12, 2022

Concurrentie voor De Vries

McLaren heeft echter een afspraak gemaakt met Alpine, dat reservecoureur en regerend wereldkampioen Oscar Piastri altijd tot haar beschikking heeft. McLaren kan eventueel een beroep doen op de Australiër, zo laat de Franse renstal weten. Dit betekent nog niet dat het team sowieso voor Piastri zal kiezen, maar de kans is wel aanwezig. De Vries krijgt dus concurrentie. De vraag is en blijft echter of het nodig zal zijn, aangezien Ricciardo op vrijdag al liet weten aan de beterende hand te zijn.

Viaplay
x
Verstappen Verstappen geëerd met plekje in uiterst exclusieve wereldlijst