Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Nyck de Vries

'De Vries maakt kans op Mercedes Formule E-stoeltje'

Formule 2-kampioenschapsleider Nyck de Vries maakt volgend jaar mogelijk deel uit van het Formule E-fabrieksteam van Mercedes. De Fries heeft reeds getest met de bolide van de Duitse formatie.

Nyck de Vries Hongarije
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Formule 2

Mercedes breidt volgend jaar het raceprogramma uit met deelname aan de Formule E. Nyck de Vries staat op de nominatie om tijdens dat debuutseizoen een rol te vervullen. Volgens Mercedes-Formule E-teambaas Ian James heeft De Vries al voor het team getest en zal er nóg een test volgen.

"Het klopt dat Nyck één van de coureurs is die in onze bolide heeft plaatsgenomen", zo wordt James geciteerd door e-racing365. "Over een line-up zijn echter nog geen beslissingen genomen, dus we houden alle opties vooralsnog open."

Nyck de Vries gaat momenteel aan de leiding van het Formule 2-kampioenschap en is één van de rijders van Racing Team Nederland, het LMP2-team dat actief is in het World Endurance Championship. Nadat er een einde kwam aan een lange samenwerking tussen De Vries en McLaren, pikte Mercedes hem op om simulatorwerk voor het team te verrichten.

De publicatie geeft te kennen dat een rol als test- en reservecoureur bij het Formule E-team van Mercedes het meest waarschijnlijk is voor De Vries. Onze zuiderbuur Stoffel Vandoorne zou op poleposition staan om één van de vaste rijders te worden.

Forbidden

Weddenschappen Nyck de Vries

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA accepteert inschrijving nieuw Formule 1-team