Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Nyck de Vries

De Vries in extase na inhaalrace: "Nooit verwacht dat ik op het podium kon eindigen!"

Nyck de Vries eindigde tijdens de Formule 2-race na een fantastische inhaalrace op een derde plek. De Nederlander werd vrijdag na afloop van de kwalificatie nog bestraft omdat hij te weinig benzine aan boord aan had. Daardoor moest hij vanaf de laatste plek vertrekken tijdens de race op zaterdag.

Interview
Naar nieuwsoverzicht © Formula 2

Na afloop van de race sprak de leider in het kampioenschap van de Formule 2 met RacingNews365 en liet hij weten dat hij deze podiumplek absoluut niet aan had zien komen: "Om heel eerlijk te zijn had ik deze podiumplek niet verwacht toen ik vanochtend opstond. Toch was ik wel behoorlijk gedreven, want op vrijdag ben ik al zeer vroeg naar bed gegaan, omdat ik wilde dat het zo snel mogelijk zaterdag zou zijn."

"Mijn team heeft bovendien weer prachtig werk afgeleverd, waardoor ik in staat werd gesteld om deze prestatie neer te zetten. We hadden alles perfect in orde, ook wat betreft de strategie", aldus de terecht zeer opgetogen de Vries.

Op het einde van de race leek het jonge talent zelfs naar een tweede plek te rijden, maar uiteindelijk stak rivaal Luca Ghiotto hem nog voorbij, al kwam dat niet als een verrassing voor de Nederlander: "Ghiotto reed met een compleet andere strategie, dus ik wist dat ik hem niet achter me kon houden. Zijn banden waren nog veel verser en dan kun je er geen strijd mee aan gaan. Ik kon hem dan ook zo voorbij laten gaan, maar dat deed ik niet per se met de strijd om de titel in mijn achterhoofd. Die titel is namelijk nog ver weg, dus ik ga nog niet te berekenend rijden."

Zondag staat de sprintrace op het programma in de Formule 2-klasse. Die race zou weleens in de regen kunnen worden verreden, aangezien de Italiaanse weerstations voor zondagochtend regen voorspellen.

Voorspel en win

Wie wint de Grand Prix van Italië 2019?

Speel mee en win een Max Verstappen cap!

Speel mee

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP Italië 2019

Volg hier het belangrijkste nieuws over de Italiaanse Grand Prix, de thuisrace van Ferrari.

4 reacties

    Interview “Verstappen zal bij Red Bull gehakt maken van Vettel”