Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Nyck de Vries

De Vries nog altijd lid van Red Bull-familie: 'Daar kunnen we hem weer gaan zien'

Hoewel Nyck de Vries zijn stoeltje verloor bij AlphaTauri, is hij nog 'gewoon' coureur van Red Bull. Hoe zit dat precies?

De Vries Verstappen Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Op de voorgrond zien we Nyck de Vries niet meer in de Formule 1, dit nadat hij zijn zitje verloor bij AlphaTauri wegens tegenvallende resultaten in de eerste tien races van het jaar. Daniel Ricciardo werd zijn vervanger en sindsdien zagen we de coureur uit Friesland niet meer in de koningsklasse.

Zijn F1-verhaal is helemaal over, toch? Niet helemaal, zo legt RacingNews365-journalist Aaron Deckers aan ons uit. Deckers is voor dit platform aanwezig bij alle races en legt in de zomerstop uit hoe de vork in de steel zit. "Voor zover wij nu weten staat hij nog stand-by in Mexico, daar zou hij naartoe moeten gaan. Op dit moment is hij nog lid van de Red Bull-familie, om het zo maar te noemen."

Er moeten bij Red Bull en AlphaTauri natuurlijk reservecoureurs klaarstaan, wat tot voor kort de 'derde man' van het Oostenrijkse topteam was. Ricciardo. Nu hij vaste coureur is bij Alphatauri, zijn er een aantal coureurs waar Red Bull op kan terugvallen. Liam Lawson is ook reservecouruer, maar kan er niet altijd bij zijn door zijn activiteiten in het Japanse Super Formula kampioenschap: vandaar dat De Vries is 'teruggezet' naar de plaats van reserverijder en dus ook in Mexico aanwezig zal zijn als er in de tussentijd niets verandert.

Nieuw contract voor De Vries

Achter de schermen zijn er tussen De Vries en andere partijen al gesprekken samen. Niet zo gek ook, want hoewel zijn F1-avontuur niet gegaan is zoals hij had gehoopt, is hij nog altijd een bewezen topcoureur met de titels in de Formule E en de Formule 2. Deckers legt uit dat hij in Mexico (27-29 oktober, tegelijk met de laatste race van het Super Formula-seizoen) in theorie nog aanwezig kán zijn als Red Bull-reserve. "Maar het is natuurlijk wel zo dat hij met meerdere partijen in onderhandeling zou zijn, buiten de F1."

"Hij heeft natuurlijk overal gepresteerd, dus wat dat betreft denk ik dat overal met de rode loper voor hem uitgaat om een terugkeer te maken. In de Formule 1 zal dat waarschijnlijk niet meer gaan lukken, maar goed, in andere klassen wel. Het kan zomaar zijn dat hij ergens in de komende weken een contract tekent en dat alles ophoudt bij Red Bull, maar op dit moment is dat nog niet het geval. Dat is een misvatting."

Benieuwd naar het hele gesprek met Deckers, RN365 en alle ins en outs van Silly Season tijdens de zomerstop? Check dan hier de video op ons YouTube-kanaal of scroll naar hieronder!

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez