Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Nyck de Vries

De Vries ondanks laatste positie tevreden over Britse Grand Prix

De Grand Prix van Groot-Brittannië was voor AlphaTauri opnieuw een tegenvaller. Yuki Tsunoda en Nyck de Vries eindigden achteraan, op de uitvallers na. De Nederlander reageert na weer een race zonder punten.

De Vries Silverstone wet
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het Formule 1-seizoen van Nyck de Vries gaat nog lang niet zoals gehoopt, maar ondanks de laatste plaats van de nog rijdende coureurs was het gat naar teamgenoot Yuki Tsunoda in Groot-Brittannië in ieder geval niet zo groot. De Japanner kende ook een lastige race, waardoor AlphaTauri weer naar huis gaat zonder punten.

De Vries scoorde dit seizoen, zijn eerste volledige jaar in de F1, nog geen enkel punt. Als hij de Nederlandse pers, waaronder RacingNews365, te woord staat, dan kan hij niet helemaal tevreden zijn. "De eerste twee ronden waren sterk, maar jammer van de VSC. Daar was een gemiste kans en aan het einde van de race hadden we een issue waarvan ik niet op de hoogte ben gebracht."

"Er was blijkbaar iets niet in orde, waardoor we niet snel waren. Ik had echt geen idee: ik had het nog wel gevraagd over de radio, maar ik kreeg er geen antwoord op. Uiteindelijk zijn we niet competitief genoeg, dat is de realiteit."

"Iedereen werkt hard en probeert stappen te zetten en iedereen neemt upgrades mee. We moeten hard blijven werken om niet alleen terrein goed te maken, maar ook niet weg te zakken. Als we heel eerlijk zijn en we kijken in de spiegel, dan waren we dit weekend niet sterk genoeg", zo concludeert hij.

Bij Viaplay legt De Vries wel uit dat dit 'een van zijn beste races tot nu toe' was. Toch konden er geen punten gescoord worden, waardoor hij op nul staat. Teamgenoot Tsunoda heeft er slechts twee, wat een van de slechtste jaren van AlphaTauri ooit lijkt te zijn.

Bekijk hieronder het interview met Viaplay.

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Formule 1 GP Groot-Brittannië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
GP Hongarije Mogelijk code rood en extreme hitte tijdens GP Hongarije