Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Nyck de Vries

De Vries onthult volgende plannen na Formule 1-exit

Nyck de Vries gaat de schoolbanken in. Na zijn gedwongen vertrek bij Red Bull zal dat zijn eerstvolgende avontuur zijn.

De Vries Canada
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Nyck de Vries liep donderdagavond op de rode loper in Amsterdam, waar in het Koninklijk Theater Tuschinski de racefilm Gran Turismo in première ging. RacingNews365 was aanwezig en sprak met de Nederlander. Het was zijn eerste verschijning op een evenement sinds zijn exit bij AlphaTauri.

Een maand geleden, op 11 juli, kreeg hij van Helmut Marko namelijk te horen dat hij aan de kant werd geschoven bij het Red Bull-zusterteam en plaats moest maken voor Daniel Ricciardo. Zo kwam er na tien races al een einde aan het Formule 1-avontuur van de 28-jarige coureur.

Het zal ongetwijfeld een fikse tik zijn geweest voor De Vries om te incasseren, maar voor onze camera vertelt hij dat het wel meeviel. "Eigenlijk niet", antwoordt hij als we hem vragen of hij bij zichzelf even de knop om moest zetten na zijn ontslag. "Ik heb veel steun gehad en eigenlijk ging het heel natuurlijk. Ik heb sindsdien vooral veel gegolft", zegt hij met een glimlach.

Artikel gaat verder onder de afbeelding.

			© RacingNews365
	© RacingNews365

De schoolbanken in

Het autosportseizoen is natuurlijk nog in volle gang en langzaam maar zeker lopen sommige raceklassen zelfs al tegen hun einde. Voor zijn volgende raceavontuur zal De Vries waarschijnlijk nog even een paar maanden moeten wachten, dus daarom heeft hij tijd voor iets anders.

Aan RacingNews365 onthult hij dat hij een cursus gaat volgen. En niet zomaar een. De coureur gaat een cursus volgen aan het Amerikaanse Harvard University, een van de beste universiteiten ter wereld. Nu hij wat tijd over heeft, leek hem dat namelijk iets leuks om te doen.

"Ik heb nog nooit eerder gestudeerd in mijn leven. Sterker nog, ik heb mijn middelbare school niet eens afgemaakt! Maar in september ga ik een cursus volgen op Harvard. Negotiation and Leadership, een klein beetje studeren. Meer omdat ik het gewoon leuk vind nu ik wat tijd heb en de interesse heb om andere dingen te leren", aldus De Vries.

Gran Turismo

Maar het ging in Amsterdam natuurlijk om de première van de Gran Turismo film, het succesverhaal over Jann Mardenborough die als tiener dankzij zijn Gran Turismo gameskills een reeks Nissan-wedstrijden won en zo een echte professionele autocoureur werd.

Wat is Nyck z'n favoriete game eigenlijk? "rFactor wordt natuurlijk veel gebruikt bij raceteams in de simulator. Iedereen kan zijn of haar eigen model erop bouwen. We zijn hier natuurlijk voor Gran Turismo en dat wordt heel veel gespeeld. Zelf heb ik het vroeger ook gespeeld. Het ligt een beetje aan het doel van de game, maar ik heb altijd veel plezier gehad aan Gran Turismo."

Simracen en racen, het verschil wordt steeds kleiner, merkt hij op. "De drempel wordt zonder twijfel steeds lager om via het simracen in het professionele racen te komen, maar ook omdat we natuurlijk in een generatie leven waarin gamen heel groot is. Iedereen gamet heel veel. Eigenlijk is het niet meer het ene of het andere, maar gebeurt het tegelijk."

Ook interessant:

Lammers: "Dan zal Red Bull dit F1-succes niet vol kunnen houden"

Samen met RN365 blikt Jan Lammers terug op de eerste seizoenshelft. Hij velt zijn oordeel over Verstappen, Red Bull, de rookies en meer. Check het interview hieronder in de video.

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na dramatische trainingsdag Verstappen