Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

De Vries ontvangt excuses na GP Australië: "Ik haat het om zo te eindigen"

Bij de laatste chaotische herstart van de GP van Australië was Nyck de Vries een van de slachtoffers. De Williams van Logan Sargeant boorde zich in de AlphaTauri van de Nederlander. De Amerikaan erkent zijn schuld aan de botsing.

Zoveel chaos als bij de laatste herstart (zie video hieronder) in de GP van Australië is zelden vertoond in de Formule 1. Met nog een ronde te gaan vlogen onder meer Fernando Alonso en Sergio Perez van het asfalt en zorgden de in de muur rijdende Alpines van Pierre Gasly en Esteban Ocon voor een nieuwe rode vlag. In de eerste bocht was het ook Nyck de Vries die van het asfalt werd getikt. De Nederlandse AlphaTauri-coureur kon er echter weinig aan doen. De achter hem rijdende Logan Sargeant boorde zijn Williams in de achterkant van de wagen van De Vries en duwde hem rechtdoor. De Amerikaan maakte tegenover onder meer RacingNews365 zijn excuses aan De Vries. "Toen ik op de rem trapte was niets op temperatuur. De banden niet, de remmen niet. Ik remde en beide voorwielen blokkeerden. Excuses aan Nyck. Ik haat het om de dag zo te eindigen." "Ik moet terugkijken om te zien wat er gebeurde. Het voelde zeker vreemd. Bij de andere twee starts remde ik wel op dezelfde plek."

Niet volgens plan

In Australië kregen de coureurs na de officiële start te maken met twee herstarts. Zeker bij de laatste, een ronde voor het einde, ontstond veel discussie. Sargeant vond het op zich wel prettig om drie keer de kans te krijgen om te starten. "Als een rookie vond ik het niet erg, omdat ik zo aan mijn starts kon werken. Maar die laatste ging natuurlijk niet volgens plan. Dat moeten we terugkijken, het voelde gewoon heel erg vreemd. De voorkant blokkeerde en dan kun je niets meer doen."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"