Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Nyck de Vries

De Vries schetst somber vooruitzicht voor AlphaTauri

Nyck de Vries denkt niet dat AlphaTauri er qua positie in de rangorde heel veel beter voor zal staan dan vorig jaar het geval was.

De Vries Bahrain Test
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Voor Nyck de Vries persoonlijk waren het prima testdagen in Bahrein. Hij reed de meeste ronden van alle coureurs. Zijn team AlphaTauri legde bovendien de meeste ronden af van iedereen, dus met de betrouwbaarheid zat het wel goed. De Vries blikt in gesprek met Viaplay terug op zijn testdriedaagse.

"Tijdens mijn laatste ochtend heb ik vooral veel longruns gedaan, gefocust op het voorbereiden op de race. De omstandigheden waren tijdens die runs natuurlijk niet helemaal relevant, omdat het warmer was dan het tijdens de race zou zijn, maar desalniettemin was het belangrijk om het te doen."

"Ik ben dan ook heel tevreden over de testdagen. We hebben veel kunnen leren en invullen", aldus De Vries.

Echt vechten

Als De Vries zijn oordeel velt over zijn F1-bolide en hoe zijn team er ten opzichte van de rest voorstaat, klinkt hij toch wat minder positief. "De auto voelt niet heel anders dan vorig jaar. Over het algemeen hebben de meeste teams een soort evolutie. Het zijn voornamelijk kleine dingetjes zoeken die je meer performance brengen."

Gevraagd naar de karakteristieken van de AT04, onder- of overstuur, blijft hij cryptisch. "De auto heeft van alles wat, het is vrij open", zegt hij met een grimas. "Het is ook een beetje inherent aan dit circuit, omdat het asfalt zo veel van de banden vraagt. Dan is de grip laag en dat licht de zwakke punten van een auto wel uit."

Hoe staat AlphaTauri er dan voor in aanloop naar de eerste race van het jaar? De Vries schetst een somber beeld. "Het is lastig om in te schatten hoe we ervoor staan na deze drie dagen, maar ik denk dat we een beetje moeten vechten om in het midden van het middenveld terecht te komen. Echt, echt vechten, want het is niet vanzelfsprekend."

Check hieronder het interview.

Ook interessant:

De geheimen van Verstappens nieuwe Red Bull onthuld

Eindelijk ging het doek van de RB19. De nieuwe bolide van Verstappen en Perez werd lang geheim gehouden en we zien nu waarom.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Nyck de Vries

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 wintertest Bahrein 2023 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Opgehelderd Team Redline verklaart 'onzichtbare' crash Verstappen