Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Nyck de Vries

De Vries schittert met derde plaats na sensationele inhaalrace

Nyck de Vries heeft zich in Monza van zijn beste kant getoond tijdens de Formule 2-hoofdrace, waar hij vanaf achteraan het veld een prachtige inhaalrace reed en als derde finishte.

De Formule 2-hoofdrace op Monza begon met Callum Ilott op poleposition, gevolgd door Guanyu Zhou en Nikita Mazepin. Kampioenschapsleider Nyck de Vries startte de race ver achteraan het veld, nadat hij na afloop van de kwalificatie een straf had gekregen.

Na een ijzersterke openingsronde vond De Vries zichzelf al terug op de veertiende plaats. In de daaropvolgende ronden ging de progressie van de Nederlander iets langzamer, maar na enkele ronden lag hij wel al op de elfde plaats.

In ronde dertien ging de grootste rivaal van de Sneekenaar in de strijd om het kampioenschap, Nicholas Latifi, samen met Zhou in de fout. Daardoor raakte de Canadees zijn voorvleugel kwijt en zag hij zijn race in het water vallen. Op dat moment wist De Vries dat hij de schade in de tussenstand in het kampioenschap beperkt zou kunnen houden.

Maar dat betekende niet dat hij het in het vervolg van de race rustiger aan deed. Na het wegvallen van zijn concurrent kwam de Nederlander de top tien binnen en zette hij zijn sterke inhaalrace voort. Na alle pitstops drukte de ontketende De Vries door naar een knappe tweede plaats. Luca Ghiotto wist hem in het slot van de race echter nog in te halen, waardoor De Vries genoegen moest nemen met de derde plaats.

In het kampioenschap doet De Vries zeer goede zaken. Zijn voorsprong op nummer twee Latifi vergrootte hij tot 49 punten, waardoor de jonge Nederlander met nog twee raceweekenden te gaan de beste papieren heeft voor het winnen van het F2-kampioenschap.

Voorspel en win

Wie wint de Grand Prix van Italië 2019?

Speel mee en win een Max Verstappen cap!

Speel mee

6 reacties