Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

De Vries terughoudend over F1-kansen: "Maar ik sta zeker niet verkeerd op deze grid"

Nyck de Vries zal menig teambaas versteld hebben doen staan na zijn indrukwekkende prestaties op Monza. Maar gaan we de Nederlander als fulltime F1-coureur zien? De Fries juicht nog niet te vroeg.

Nyck de Vries was het onderwerp van gesprek tijdens en na de Grand Prix van Italië. Met maar een half uurtje voorbereiding in VT3, kwalificeerde de Nederlander zich als dertiende en versloeg daarmee direct teamgenoot Nicholas Latifi. In de race mocht hij starten naast landgenoot Max Verstappen op P8 door gridpenalties van anderen, waarna hij in zijn F1-debuut punten scoorden voor Williams, iets wat Latifi in zestien Grand Prix nog niet wist te bewerkstelligen. "Ik ben van mening dat ik niet zal misstaan op deze grid", begint De Vries tegenover de media, waaronder RacingNews365. "In het GP-weekend van Italië hebben we een goede prestatie neergezet. Maar er wordt altijd een goede prestatie van ons verwacht."

Hoe nu verder?

De grote vraag is nu: gaan we De Vries volgend jaar als fulltime F1-coureur zien? En zo ja, bij welk team? Zelf wil de Fries nog niet te vroeg juichen. Er spelen namelijk meer dingen mee dan alleen de kwaliteiten van de coureur. "Het is niet aan mij om de line-up te bepalen. Deze (F1-)wereld is erg onstabiel. Het zijn niet alleen de verdiensten die meetellen." "Maar niemand kan mij deze race nog afnemen", gaat hij trots verder. "Ongeacht wat er in de toekomst gebeurt, of ik hier ben of niet, ik kan toch terugkijken op een debuut waar ik trots op kan zijn. Ik heb genoten van mijn eerste moment in de Formule 1."

"Misschien moet ik maar een een PowerPoint gaan voorbereiden"

Een ding is in ieder geval wel zeker en dat is dat De Vries een sterke boodschap heeft afgeleverd bij de F1-teams en met name bij Alpine, die nog een stoeltje vrij heeft. "Misschien moet ik maar eens een PowerPoint gaan voorbereiden", grapt De Vries. "Elke keer dat je de kans krijgt om in een Formule 1-auto te rijden, is dat een soort van sollicitatiegesprek of auditie en die kansen moet je grijpen", gaat hij verder. "Maar je moet er ook verstandig mee omgaan, want er is altijd de balans tussen te veel of te weinig willen laten zien."

Viaplay
x
LIVE Reacties na zeer dominante zege Verstappen in Bahrein