Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Nyck de Vries

De Vries terughoudend over F1-kansen: "Maar ik sta zeker niet verkeerd op deze grid"

Nyck de Vries zal menig teambaas versteld hebben doen staan na zijn indrukwekkende prestaties op Monza. Maar gaan we de Nederlander als fulltime F1-coureur zien? De Fries juicht nog niet te vroeg.

De Vries Monza
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Nyck de Vries was het onderwerp van gesprek tijdens en na de Grand Prix van Italië. Met maar een half uurtje voorbereiding in VT3, kwalificeerde de Nederlander zich als dertiende en versloeg daarmee direct teamgenoot Nicholas Latifi.

In de race mocht hij starten naast landgenoot Max Verstappen op P8 door gridpenalties van anderen, waarna hij in zijn F1-debuut punten scoorden voor Williams, iets wat Latifi in zestien Grand Prix nog niet wist te bewerkstelligen.

"Ik ben van mening dat ik niet zal misstaan op deze grid", begint De Vries tegenover de media, waaronder RacingNews365. "In het GP-weekend van Italië hebben we een goede prestatie neergezet. Maar er wordt altijd een goede prestatie van ons verwacht."

Hoe nu verder?

De grote vraag is nu: gaan we De Vries volgend jaar als fulltime F1-coureur zien? En zo ja, bij welk team? Zelf wil de Fries nog niet te vroeg juichen. Er spelen namelijk meer dingen mee dan alleen de kwaliteiten van de coureur.

"Het is niet aan mij om de line-up te bepalen. Deze (F1-)wereld is erg onstabiel. Het zijn niet alleen de verdiensten die meetellen."

"Maar niemand kan mij deze race nog afnemen", gaat hij trots verder. "Ongeacht wat er in de toekomst gebeurt, of ik hier ben of niet, ik kan toch terugkijken op een debuut waar ik trots op kan zijn. Ik heb genoten van mijn eerste moment in de Formule 1."

"Misschien moet ik maar een een PowerPoint gaan voorbereiden"

Een ding is in ieder geval wel zeker en dat is dat De Vries een sterke boodschap heeft afgeleverd bij de F1-teams en met name bij Alpine, die nog een stoeltje vrij heeft. "Misschien moet ik maar eens een PowerPoint gaan voorbereiden", grapt De Vries.

"Elke keer dat je de kans krijgt om in een Formule 1-auto te rijden, is dat een soort van sollicitatiegesprek of auditie en die kansen moet je grijpen", gaat hij verder. "Maar je moet er ook verstandig mee omgaan, want er is altijd de balans tussen te veel of te weinig willen laten zien."

Ook interessant:

Verstappen deelde Ferrari definitieve KO uit op eigen bodem

De Formule 1 Grand Prix van Italië zal bij veel Nederlanders lange tijd in het geheugen geheugen gegrift staan. Zo ook bij Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk, die hun hoed niet afnemen voor één Nederlander, maar voor twee Nederlanders. Dit en veel meer in de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365.

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!

Formule 1 GP Italië 2022 RN365 Nieuwsdossier

24 reacties

Viaplay
x
Tijdschema Afwijkend tijdschema Formule 1 GP Singapore 2022