Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

De Vries zeer productief, Red Bull beperkt schade en Mercedes duikelt naar beneden

De tweede testdag is voorbij. Max Verstappen en Nyck de Vries kwamen wederom beide in actie, maar de ene reed meer ronden dan de andere. Hoeveel ronden reden alle teams vandaag en tot op heden?

Voor Max Verstappen was het een testweek met twee gezichten. Alhoewel er nog een testdag te gaan is, zullen we de Nederlander niet meer in actie zien in Bahrein. Na een hele donderdag en een halve vrijdag achter het stuur te hebben gezeten, zal hij op zaterdag toekijken hoe Sergio Perez de RB19 de sporen geeft. Op donderdag reed hij zonder problemen ronde, na ronde, na ronde, maar op vrijdagmiddag zat het toch een beetje tegen. De Nederlander stond lang stil vanwege een olielek in zijn RB19, waardoor hij ruim anderhalf uur van zijn in totaal 12 uur en 45 minuten testtijd in rook op zag aan. Zijn productiviteit was met 47 ronden dan ook niet hoogstaand, maar ook niet absoluut dramatisch. Op het lijstje van de teams staat Red Bull vandaag op plek 8, met slechts 123 ronden. Alleen Alpine (108 ronden) en Mercedes (98) ronden deden het slechter. Vooral voor Mercedes was het een dag vol problemen, niet alleen maar met de betrouwbaarheid, maar ook met de balans van de wagen. Nyck de Vries was samen met Yuki Tsunoda ultraproductief. Het tweetal reed in totaal 159 ronden, meer dan Verstappen en Red Bull op donderdag. Ook Williams (154) deed het op dat vlak goed. Achter hen volgt een lange middenmoot, inclusief Ferrari. Zie hieronder het overzicht van de donderdag. Het artikel gaat daaronder verder.

Totaal?

Kijkend naar de totalen over de afgelopen twee testdagen, dan is het Williams dat bovenaan staat. Ook Ferrari en AlphaTauri doen het prima. Red Bull blijft ondanks de tegenvallende dag nog steeds prima op plek drie staan. Onderaan bungelt Alpine, terwijl Aston Martin en McLaren na een tegenvallende donderdag nog steeds achter lopen op de concurrentie. Mercedes heeft ten opzichte van donderdag een duikeling gemaakt.

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje