Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Nyck de Vries

De Vries verklaart goede kwalificatie, maar tegenvallend resultaat

Nyck de Vries start op zondag als vijftiende. Hij ging door naar Q2 en daar vond hij zijn Waterloo. Over zijn tweede run is De Vries teleurgesteld. Waarom? Dat legt hij zelf uit.

Nyck de Vries leek goed op dreef toen hij door ging naar Q2 in de kwalificatie voor de Formule 1 Grand Prix van Australië. Ook daar gaf hij teamgenoot Yuki Tsunoda goed partij tot de laatste run. Die liep niet naar wens van De Vries en daar is hij teleurgesteld over.

"Op zich ben ik wel tevreden", zo begint hij tegenover Viaplay positief. "In iedere run was ik competitief, maar ik ben wel teleurgesteld over die laatste run", aldus de AlphaTauri-coureur. Wat scheelde eraan?

"We wisten dat het lastig was om de banden op te warmen en dat veranderde een beetje richting die laatste run. Toen had je eigenlijk de tweede en derde (opwarm)ronde niet meer nodig. Daardoor verloor ik de piek van de performance van de banden in de tweede ronde al."

"Al met al kregen we het dus niet voor elkaar om alles goed in elkaar te laten vallen", zo vervolgt hij. "Maar ik zie het wel als een positieve sessie."

Had hij Q3 kunnen halen als die laatste run wel goed was verlopen? "Nee, dat was nooit realistisch, maar als je iets verder naar voren staat, kun je misschien net iets meer profiteren als er iets gebeurt tijdens de race. We hebben een stapje gezet, maar het resultaat laat zien dat alles heel nauw komt. Vanzelfsprekend is niks."

Visual voorspelgame 2023

Wie wint de Grand Prix van Australië 2023?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee
Forbidden

Weddenschappen Nyck de Vries

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Australië 2023 RN365 Nieuwsdossier

1 reactie

Viaplay

Unibet
x
Analyse Waarom Hamilton vanwege Verstappen terecht de noodklok luidt