Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

De Vries wil ongelijk Marko bewijzen: "Dat zou hij waarderen"

De prestaties van Nyck de Vries zijn nog niet naar behoren in de AlphaTauri. En na een matig weekend in Canada staan de ogen flink op hem gericht.

In de persconferentie is de Nederlander eerlijk over zijn prestaties tijdens de Grand Prix van Canada: "Persoonlijk denk ik dat ik het niet goed genoeg gedaan heb. Ik denk dat we het ook als team moeilijk hadden en het laat zien hoe dicht het middenveld bij elkaar zit. Van positie 11 tot en met positie 20 zit iedereen ontzettend dicht op elkaar. Als je dan het weekend niet goed uitvoert, sta je gelijk op achterstand tegenover de rest van het veld." "Het was duidelijk een moeilijk weekend en het heeft niet te maken met de prestaties of de ontwikkeling van de auto. We hebben gewoon niet de juiste beslissingen gemaakt dat weekend. Het was ook een apart weekend, met een regen kwalificatie. Dus het liet goed zien hoe competitief het hele veld is."

De Vries wil zichzelf bewijzen

Afgelopen week kwam in het nieuws dat Christian Horner het niet eens was met de beslissing van Helmut Marko om De Vries een contract aan te bieden bij AlphaTauri. Marko onthulde aan de pers dat hij bang was dat Horner gelijk zou krijgen. Toen de Nederlander gevraagd werd wat dit nieuws met hem deed, zei hij alleen het volgende: "Ik denk dat Dr. Helmut Marko het waardeert als ik mezelf bewijs op het veld. En dat is het." Toch heeft de AlphaTauri-coureur vertrouwen in de toekomst: "Ik weet zeker dat we terugkomen naar waar we eerst stonden. Het is belangrijk dat we dit weekend een beter resultaat hebben. Ik kijk uit naar de aankomende vijf weken waarin we vier Europese races hebben." Het is in het voordeel van Nyck dat hij veel ervaring heeft op de Europese circuits, inclusief de Red Bull Ring: "Het is een sprintweekend, dus er is minder tijd en dat maakt het uitdagend. Ook als we de weersvoorspelling van zaterdag zien. Maar het helpt dat dit een circuit is waarbij ik het vertrouwen heb om gelijk te pushen, aangezien we zo weinig trainingstijd hebben voor de kwalificatie."

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje