© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

'De wondermotor van Ferrari bestaat niet'

07 aug. 2018 11:00 Ruud Dimmers 1 reacties
De afgelopen races was er veel te doen omtrent de superieure Ferrari-motor. Is het vals spel, of hebben de Italianen en gat in het reglement gevonden? Niets van dat, aldus voormalig F1-ontwerper Gary Anderson.

Anderson gelooft niet in alle complottheorieën over de Ferrari-motor. "Mensen praten nu eenmaal graag en zoeken naar excuses voor hun eigen prestaties. Ik kan geen bewijs vinden dat de populaire theorie onderbouwt dat Ferrari een reuzensprong heeft gemaakt in vergelijking met Mercedes", laat de voormalig ontwerper aan Motorsport-Total weten.

Er wordt volop gespeculeerd over een vermogenstoename bij Ferrari van liefst 40 PK. Deze zou gewonnen worden in het elektrische deel van de motor. "Ik zie niets magisch aan hun batterij of de MGU-K", aldus Anderson.

Vier jaar lang was de motor van Mercedes dominant. Vorig jaar werd Ferrari op de heilige thuisgrond van Monza nog gedeclasseerd. De komende twee races, Spa en Monza, vinden plaats op circuits waarop motorvermogen een grote rol speelt. Dan gaat ook duidelijk worden of de Ferrari-motor echt veel sneller is dan de krachtbron van Mercedes.

Fernando Alonso was in 2010 de laatste coureur die namens Ferrari won op Monza. De afgelopen vier seizoenen domineerde Mercedes. "Ik ben ervan overtuigd dat Ferrari er alles voor over heeft om succesvol te zijn voor eigen fans", blikt Anderson vooruit.

Mercedes zal dat feestje graag willen verstoren, zeker na de nederlaag tijdens de Britse Grand Prix. "Ferrari won op Silverstone, wat gezien moet worden als de echte thuisrace voor Mercedes. De fabriek van het team ligt op een steenworp afstand van het circuit. De Duitse equipe wil dan ook revanche en waar kan je dat beter nemen dan in Monza."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen