Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Debuut nieuwe Pirelli C5-compound tijdens Grand Prix van Monaco

De zachtste compound die Pirelli in 2019 voorhanden heeft, de C5, zal in de Grand Prix van Monaco haar debuut in de Formule 1 maken. Dat heeft de Italiaanse bandenfabrikant op donderdagochtend bekendgemaakt. Naast de C5 worden ook de C3 en de C4 meengenomen naar het prinsdom.

Anno 2019 zijn er nog vijf droogweercompounds, deze dragen getallen van één tot en met vijf waarbij de C1 het hardste is en de C5 het zachtste. Voor de Grand Prix van Australië beschikten de Formule 1-coureurs over de C2, de C3 en de C4.

Pirelli liet in een eerder stadium weten diezelfde drie compounds mee te nemen naar de Grands Prix van China en Azerbeidzjan. Over een week, wanneer het GP-weekend in Bahrein plaatsvindt, zullen de C1, C2 en C3 hun opwachting maken. Zodoende mag de hardste compound van het setje eens delen in de actie. Tijdens de Spaanse GP is het wederom aan de hardste drie compounds, waarop er twee weken na het treffen in Monaco in Canada met de C3, C4 en C5 wordt gereden. Voor overzeese races maakt Pirelli de bandenselectie altijd een aantal weken eerder bekend - vandaar dat de keuze voor Canada al was gemaakt, en die van Monaco vandaag (donderdag) binnen kwam. Aangezien er voor Monaco is gekozen voor onder meer de C5, zal de zachtste Pirelli-band haar debuut maken op het Circuit de Monaco in Monte-Carlo.

Viaplay
x
RN365-podcast Hongerige Verstappen jaagt op primeur in onvoorspelbaar China