© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Definitief geen nieuwe puntentelling Formule 1 in 2019

11 okt. 2018 14:00 Jan van der Burgt 1 reacties
De Formule 1 ziet af van het plan om per 2019 al een nieuw puntensysteem in te voeren. Daarvoor hadden alle neuzen dezelfde kant op moeten staan, maar dat is dus niet het geval.

In de komende jaren gaat de Formule 1 flink op de schop. Met name in 2021 zal de sport een metamorfose ondergaan, op zowel technisch als sportief vlak. Tot die tijd wordt er echter ook al gekeken naar manieren om de sport aantrekkelijker te maken. Eén van de geopperde ideeën was het wijzigen van de huidige puntentelling, maar dat gaat nu sowieso niet gebeuren vóór 2020. FIA-wedstrijdleider Charlie Whiting legt uit:

"Aan dat idee hing sowieso nooit een strikte deadline, maar het was wél iets dat in 2019 geïntroduceerd kon worden als iedereen unaniem daarmee akkoord zou zijn gegaan", zo liet Whiting tijdens de persconferentie op Suzuka weten.

Het idee dat door de F1 Strategy Group besproken is, hield in dat de eerste vijftien of twintig rijders punten zouden scoren, in plaats van de tien eerste coureurs zoals nu het geval is. De huidige puntentelling (25, 18, 15, 12, 10, 8, 6, 4, 2, 1) blijft in 2019 dus gehandhaafd.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen